Da sie podlaczyc pod zwykly zestaw z radiem cd taki wzmacniacz z suboferem bose ? Bedzie dzialac ?
http://allegro.pl/alfa-romeo-147-sub...832979395.html
Da sie podlaczyc pod zwykly zestaw z radiem cd taki wzmacniacz z suboferem bose ? Bedzie dzialac ?
http://allegro.pl/alfa-romeo-147-sub...832979395.html
to jest PRZEREKLAMOWANE lepiej kup za 380 zł tube i wzmacniacz normalnej firmy i ewentualnie pobaw sie w zabudowe ...
~ taka była piękna ! :C
ok dzieki tak tez myslelem choc mialem nadzieje ze bose jest dobry
Bose jest dobry, ale akurat nie ten montowany w Alfach:/
tzn jest dobrze, charczeć nie charczy ale brakuje troche głebokich tonów i w maksymalnym VOLUMIE to juz nie to samo
~ taka była piękna ! :C
ale tak jest i w 147 i w 156 FL ? bo planuje zakup właśnie 156FL i koniecznie chce nagłośnienie bose żeby nie modzić nic z głośnikami, a jak zobaczyłem jak u kumpla w mazdzie gra, to już wogóle się napaliłem![]()
Jeśli tylko masz możliwość - sprawdź u kogoś, kto ma bose w 156FL.
Ja słyszałem bose w GT i jak dla mnie - super (nie jestem zwolennikiem nagłośnienia typu DYSKOTEKA, ale lubię mieć dobry dźwięk, bo generalnie zajmuję się muzyką, i mam zboczenie na tym punkcie - w domu słucham na monitorach studyjnychwięc mam raczej wysoko ustawioną poprzeczkę).
Od samochodu nie wymagam cudów, bo to nie sala koncertowa ani warunki do słuchania muzyki (i tak słychać silnik + odgłosy z drogi).
U siebie w 147 mam zwykłe papierzaki, i już kilka razy się zastanawiałem nad założeniem bose, ale opinie ma raczej słabe.
Tak czy inaczej, zanim bym się decydował, to koniecznie umówiłbym się z kimś, kto ma bose - żeby obsłuchać - oczywiście na swoich płytach z możliwością ustawienia pod siebie korekcji (jeśli w ogóle jakaś jest przy bose - bo podobno equalizer wówczas nie działa, ale jakaś korekcja powinna być).
Póki co - po raz kolejny mi przeszło.
Tylko ciekawe jak się bose w GT a 156Fl różni, albo i nie. Też nie oczekuje cudów, ale chciałbym żeby grało przyzwoicie, bez charczenia itp. Wiesz ile jest głośników przy nagłośnieniu bose i zwykłym?
Zapraszam na naszą stronę, oraz zapytania na maila w sprawie doboru sprzętu, wyceny. Napisać koniecznie, że z forum Alfy![]()
www.centrumaudio.pl mail: sklep@centrumaudio.pl
Dobierzemy, doradzimy, sprzedamy najtaniej.
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była