Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: Przyciski na kierownicy

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał pintos
    Co do ASO to krzykną niewątpliwie :-)
    Co do allegro.pl to koleś co jakiś czas się pojawia i ma za sztukę 120 nówencje.
    Na e-bay widziałem i można kupić komplet po naszemu już za 130 zł z przesyłką też nóweczki ( jak liczyłem wychodziło po niecałe 40 zł na sztukę + do tego transport, są firmy które ci to zamówią z e-bay)
    No właśnie nie jestem użytkownikiem e-baya, więc jak rozumieć to, że są firmy, które zamówią to dla mnie na e-bay?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Podpinam sie do tematu. Moze da sie to pomalowac jakas farba uzywana w modelarstwie - np akrylowa?

emac156
    Gość

Domyślnie

Dajcie jakieś foty z wyciągania tego ustrojstwa
    pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Tych przycisków nie da się pomalować zwykłą farbą w ten sposób, żeby nie odprysnęła. Są one robione z tworzywa gumowego i jedynym wyjściem jest farba z plastyfikatorem lub farby do skóry.
    Moje się dopiero zaczynają przecierać, ale próba z lakierem do skóry na razie się udała. Mam przetarte tylko na krawędziach więc nie demontowałem guzików, bo nie ma takiej potrzeby. Zresztą pomalowanie ich w całości zakryje podświetlane motywy i wyglądu to już miało nie będzie. Używam podobnego lakieru, jak w linku http://www.allegro.pl/item825797763_...8_kolorow.html ale dopiero od miesiąca i nie wiem jak się to będzie sprawowało, gdy auto będzie stało na mrozie i tworzywo stwardnieje, więc na razie nie mogę polecić z czystym sumieniem.

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Mam czarna farbe do skory - jest elastyczna, musi byc, wiec moze faktycznie sprobuje i zobaczymy. Dam znac jak dlugo wytrzyma.

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

hmmm też przez chwilę pomyślałem co by z tym fantem zrobić, może jakiś specjalny marker i lakier bezbrawny na wierzch?? nie wiem

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Tych przycisków nie da się pomalować zwykłą farbą w ten sposób, żeby nie odprysnęła. Są one robione z tworzywa gumowego i jedynym wyjściem jest farba z plastyfikatorem lub farby do skóry.
    Moje się dopiero zaczynają przecierać, ale próba z lakierem do skóry na razie się udała. Mam przetarte tylko na krawędziach więc nie demontowałem guzików, bo nie ma takiej potrzeby. Zresztą pomalowanie ich w całości zakryje podświetlane motywy i wyglądu to już miało nie będzie. Używam podobnego lakieru, jak w linku http://www.allegro.pl/item825797763_...8_kolorow.html ale dopiero od miesiąca i nie wiem jak się to będzie sprawowało, gdy auto będzie stało na mrozie i tworzywo stwardnieje, więc na razie nie mogę polecić z czystym sumieniem.
    No i jak tam te przyciski? Możesz wstawić zdjęcie?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    No i jak tam te przyciski? Możesz wstawić zdjęcie?
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Zdjęcie wstawić mogę..... ale nie ma to sensu, bo nawet lakier do skóry starł się po kilku tygodniach całkowicie, a zaznaczam, że nie używam tych przycisków, bo mam radio pioneer z bluetooth i nie muszę go ściszać ani odbierać rozmów guzikami z kierownicy, więc przy użytkowaniu ich na co dzień zapewne starły by się jeszcze bardziej. Osobiście bardzo mnie wkurza ten widok, ale jeszcze się nie poddałem i w razie jakiegoś innego patentu lakierniczego dam wam znać. Pozdrawiam.

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Zdjęcie wstawić mogę..... ale nie ma to sensu, bo nawet lakier do skóry starł się po kilku tygodniach całkowicie, a zaznaczam, że nie używam tych przycisków, bo mam radio pioneer z bluetooth i nie muszę go ściszać ani odbierać rozmów guzikami z kierownicy, więc przy użytkowaniu ich na co dzień zapewne starły by się jeszcze bardziej. Osobiście bardzo mnie wkurza ten widok, ale jeszcze się nie poddałem i w razie jakiegoś innego patentu lakierniczego dam wam znać. Pozdrawiam.
    Dzięki za odp. Ja sam również spróbuję znaleźć jakieś rozwiązanie tego problemu, bowiem zakup nowych przycisków to spory wydatek, a poza tym na dłuższą metę i tak mija się z celem, bo znów się zetrze.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał pintos Zobacz post
    ...Co do allegro.pl to koleś co jakiś czas się pojawia i ma za sztukę 120 nówencje.
    Na e-bay widziałem i można kupić komplet po naszemu już za 130 zł z przesyłką też nóweczki...
    Czy pamiętasz może jego nick'a na allegro ? nie mogę znaleźć ani w trwających ani w zakończonych...