jak wyregulować światła długie , gdy je włączam i stoję przed murem to jedno świeci bardzo wysoko a drugie nisko
jak wyregulować światła długie , gdy je włączam i stoję przed murem to jedno świeci bardzo wysoko a drugie nisko
Ostatnio edytowane przez fr33 ; 21-01-2010 o 22:51 Powód: pisownia, ehh...
może masz założoną odwrotnie żarówkę....a nie lepiej podjechać na jakąś stację obsługi, żeby ustawili dokładnie, to nie jest wielki koszt.
Witam chcialbym odswiezyc temat , bylem na stacji diagnostycznej i okazalo sie ze jedna lampa jest chyba od anglika druga prawdopodobnie ma jakis zaczep urwany wiec nie bawiac sie w zadna papranine kupilem nowe lampy zamiennik depo . Chcialbym je zamontowac samodzielnie i mam kilka pytan : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...980a6b296.html ( foto lampy )
1 - regulacja reczna zaznaczona na czerwono na dole , w jakich kierunkach ona dziala
2 - regulacja zaznaczona na czerwono do gory jest pod silniczek no i wiadomo dziala gora - dol tylko teraz jak ustawic w kabinie silniczek 0,1,2,3 zeby po zamontowaniu wszystko dzialalo prawidlowo .
3 - idze zamontowac lampy bez sciagania zdezaka
za odpowiedzi wszystkim z gory dziekuje
1)regulacja ta działa na boki,czyli prawo lub lewo w zależności od potrzeb.
2)światła trzeba regulować zawsze w pozycji na zero,samochód nie może być wtedy załadowany i musi stać na równej powierzchni.
kiedy pokretło ustawisz na 3 i wepniesz wtyczkę,wtedy ten biały trzpień wysunie się najbardziej i będzie łatwiej prawidłowo zamontować silniczek w gnieździe lampy.
3)bez chociażby częściowego odkręcania zderzaka się nie obejdzie.jest gdzieś na forum dokładnie opisany cały zabieg.uzyj wyszukiwarki.
moja druga ulubienica...
kiedy pokretło ustawisz na 3 i wepniesz wtyczkę,wtedy ten biały trzpień wysunie się najbardziej i będzie łatwiej prawidłowo zamontować silniczek w gnieździe lampy.
Dzieki za odpowiedz , tylko nie rozumie do konca tego zdania co w cytacie . wydaje mi sie ze mosze miec pokretlo ustawione na 3 , poniewaz wkladajac silniczek w ten bialy tczpien to wiadomo ze on dojdzie maxymalnie do klosza ( czyli bedzie w prawidlowej pozycji 3 ) wiec jak podlacze przewod pod silniczek i zrobie na 0 to bialy tczpien odsunie odblysnik od klosza . Tak mi sie wydaje ze bedzie prawidlowo ale nie jestem pewny , na moj rozum to wyglada to tak pozycja 0 czyli odblysnik jest maksymalnie odchylony na gorze lampy od klosza , tylek auta mamy obciazony czyli podnosi sie przod auta wiec ustawiamy na 3 i odblysnik sie przechyla w strone klosza .
Witam
Ja tak mialem jak zle wlozymel zarowke (jakos krzywo sie wlozyla). Jeden reflektor swiecil do gory.
OK dzieki za informacje , teraz moge spokojnie montowacpozdrawiam