Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Pomocy!!!!!

osa
    Gość

Exclamation Pomocy!!!!!

Potrzebuje Waszej pomocy!!!
    Dzis rano probowalem otworzyc drzwi od mojej alfy czulem lekki opor(przymarz zamek lekko) ale kluczyk przekrecil sie,drzwi sie otworzyly ale jak wyciagnelem kluczyk to tylko polowe jego!!! poprostu pekl mi i reszta zostala w zamku Co ja mam teraz zrobic? kluczyk mam z immobilasierem ;/ Mam tylko jeden i teraz nie mam pojecia co robic czy mam cale drzwi rozebrac i wtedy jakos zamek sie wyjmie czy co???? i jaki koszt jest dorobienie takiego klucza???? Prosilbym o szybka odpowiedz bo samochod stoi caly czas otwarty ;/ jak mozecie to napiszcie na gg 10387796

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Tomaszów Maz. czasem Piła
    Auto
    Alfa 159 SW -> 2007->1.9 16v JTD->136KM

Domyślnie

nie dobrze nie dobrze. dorobienie klucza około 750 zł niestety. kwota zawiera kupno karty kodowej dorobienie klucza i zaprogramowanie transpondera od immobilisera. i na dodatek prawdopodobnie serwis to może zrobić choć gdzieś kiedyś słyszałem że ktoś gdzieś dorabia w polsce. no chyba że jakimś cudem uda ci się dorobić ten ów klucz i przełożyć jakoś transponder ze starego do nowego kluczyka. napisz co i jak zrobisz.

Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
    Jest
    klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
    ALFA-i każdy dzień jest inny

Użytkownik Rowerzysta Avatar piter_alfa
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    Giulia Super 2.2 JTDM '17

Domyślnie

Poszukaj gościa, który otwiera awaryjnie samochody. Jest on w stanie wymienić wkładkę zamka, na podstawie samego zamka dorobić nowy kluczyk a immo przełóż ze złamanego klucza. Taniej się już nie da. A jak nie to serwis i tak jak kolega wyżej napisał

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

nie strasz chłopaka cinas bo całe "graty" może przełożyć do nowego kluczyka ( jak pisze piter ) tylko potrzeba speca co by mu nowy kluczyk zrobił

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    nie strasz chłopaka cinas bo całe "graty" może przełożyć do nowego kluczyka ( jak pisze piter ) tylko potrzeba speca co by mu nowy kluczyk zrobił
    Dokładnie tak. Poza tym rok 98' miał jeszcze immo 2 generacji, a co za tym idzie dorobienie takiego kluczyka z zakodowanym transponderem jest możliwe poza ASO bez większych problemów i kosztuje od 120-150 zł (przynajmniej w mojej okolicy). Cena około 750 zł, to cena dorobienia trzeciej generacji kluczyka z otwieraniem auta i klapy w nim, a odbywa się to nawet bez fizycznej obecności starego kluczyka, bo po podaniu numeru VIN i karty kodowej dostajesz nowy zakodowany w fabryce kluczyk. W razie braku karty kodowej, każdy salon Alfy lub Fiata, wysyła mailem prośbę o ponowne jej wydanie (oczywiście powinno się to odbyć na podstawie dowodu rejestracyjnego i danych właściciela), a opłata za duplikat wynosi około 100 zł. Podobnie jest ze starszymi modelami kluczy, ale jak wiadomo ASO sobie śpiewa dużo więcej niż np "Pan Kaziu tudzież Mieciu" dorabiający klucze.

Identyczny przypadek miał mój sąsiad 2 dni po zakupie jego pierwszej AR. Oczywiście solidarnie mu pomogłem, bo nie wiedział, że w kluczyku jest zalany wkład z transponderem, który po delikatnym "wydłubaniu" wsadziłem mu w obudowę nowego kluczyka i wszystko działa ok.

---------- Post dodany o godzinie 08:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:19 ----------

Cytat Napisał piter_alfa Zobacz post
    Poszukaj gościa, który otwiera awaryjnie samochody. Jest on w stanie wymienić wkładkę zamka, na podstawie samego zamka dorobić nowy kluczyk a immo przełóż ze złamanego klucza. Taniej się już nie da. A jak nie to serwis i tak jak kolega wyżej napisał
    Da się taniej, bo dorobienie grota kluczyka na podstawie złamanego starego jest możliwe o ile nie ma dużych ubytków na złamaniu. Reszta już jest opisana wyżej.

Użytkownik Rowerzysta Avatar gwidon
    Mieszka w
    rzeszow
    Auto
    afa romeo 156 2.4jtd spotwagon

Domyślnie

witam mam podobny problem.kupilem auto z jednym kluczykiem ale gosc dal mi karte z kodami,tylko trzeba sie zmusic zeby w koncu dorobic zapasowy.

osa
    Gość

Domyślnie

A mam takie pytanie jeszcze jak wogole zabrać sie samemu za zdjecie klamki zeby ten kawalek co zostal w srodku wyjac???? trzeba cale drzwi od srodka rozebrac czy jak???

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

np tak można się za to zabrać:
    http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...przednich.html

osa
    Gość

Domyślnie

Dzieki wszystkim za pomoc,podzwonilem popytalem i przyjechal do mnie koles ktory zajmuje sie awaryjnym otwieraniem samochodow.Pomogl wyjac mi ten kawalek co zostal w srodku i pojechal do siebie,wrocil po 2 godzinach z dwoma kluczami.Udalo mu sie zrobic ten klucz z immobilaiserem +klucz tylko do otwierania drzwi.Wzial za to 350 zl