patrzałeś co z tą lampką??
Piter lampka mu właśnie nie gaśnie, ja sądzę że to właśnie jakieś spięcie się robi, zobacz tą kostkę z tyłu.
pozdrawiam![]()
patrzałeś co z tą lampką??
Piter lampka mu właśnie nie gaśnie, ja sądzę że to właśnie jakieś spięcie się robi, zobacz tą kostkę z tyłu.
pozdrawiam![]()
Bylem wczoraj w samochodzie i wlozylem akumulator i podlaczylem go oczywiscie kontrolka dalej sie swiecila na panelu ze bagaznik jest otwarty a tak naprawde byl zamkniety bo sprawdzalem. Ale zlozylem siedzenia tylne i lampka w bagazniku dalej sie swieci i juz jest powodNarazie musze zaciagnac auto do mechanika bo immo mi padl i chyba go odlacze calkiem. Oczywiscie pozniej rozkrece zamek i przeczyszcze styki ale narazie nie mam warunkow do tego(temperatura)
Z dioda poradzilem sobie kiedys bez rozbierania zamka.
Popsikalem (nie wiem czym) w zamek, pobawilem sie wielokrotnie na sucho zatrzaskujac zamek srubokretem (wystarczy nacisnac na ten element w klapie) i nastepnie otwierajac dzwignia przy siedzeniu. Nastepnie kilka razy pod rzad zamknalem klape mocniejszym uderzeniem i problem ze swieceniem diody przy zamknietym bagazniku zniknal (od roku sie nie pojawia). Nie wiem czy takie rozwiazanie wystarczy rowniez na zarowke (aby nie swiecila przy zamknietej klapie), poniewaz prewencyjnie wymontowalem zarowke na stale.
Ostatnio edytowane przez Magic ; 26-01-2010 o 23:42