Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Temat: Na jakim najwiekszym mrozie BELLE Wam odpalaja?

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    Ja widzę że Ty masz właśnie takie znajomości, a nie gadasz że masz 'hybrydowego' diesla który przy obecnej cenie ropy pali niecałe 4l, bo pomijam możliwość wlewania trefnej ropy do baku, no ale w końcu są też tacy którzy nie mają na shell'owską, to leją co pod ręką, byle nie stać 250dni w roku w garażu
    Żałosny jesteś, nic nie poradze ze boli cie posiadane takiego strucla jakiego masz. Ale ktoś czasem ma jakieś znajomości i mimo spalania 7l, a nie 4l koszt nie dotarł nigdy do 20zł na 100km. Skoro mówisz ze Ultimate to syf, hymm daj mi jakieś badania chociaż bo to ze jesteś mędrcem od gadania już dawno zauważyłem Dziwne bo JTD na niego nigdy nie narzekał.
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał Matt21 Zobacz post
    Żałosny jesteś, nic nie poradze ze boli cie posiadane takiego strucla jakiego masz. Ale ktoś czasem ma jakieś znajomości i mimo spalania 7l, a nie 4l koszt nie dotarł nigdy do 20zł na 100km. Skoro mówisz ze Ultimate to syf, hymm daj mi jakieś badania chociaż bo to ze jesteś mędrcem od gadania już dawno zauważyłem Dziwne bo JTD na niego nigdy nie narzekał.
    No właśnie 7l czyli przy obecnej cenie = 28zł, to jest właśnie oszczędność diesla.
    Ja widzę że Ciebie boli że masz kopcącego złoma, bo znowu zacytowałeś Mnie, aby na siłę kolejny raz 'wyjechać' że niby masz coś lepszego, widzę że Cię to podnieca (polecam nakleić sobie z tyłu obok tego znaczka NIKE, napis "mom najlepszo fura pod noszom rezmizom" )
    Widzisz twój 'przyjaciel' jakoś zmienił, na auto na benzynke, więc daj już spokój...
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 28-01-2010 o 11:28

diesel power http://je.pl/qeuy

Mieszka w
    Szopie
    Auto

Domyślnie

Pali 7l ale nie ma śmiesznego 1.8l o 140 koniach palącego okolice 12l Nie mam nic do benzyniaków tylko do śmiesznych TS-ików bo to porażka motoryzacji, trapią go chyba wszystkie możliwe awarie silników spalinowych.A ze mam coś lepszego nie muszę udowadniać.
    Sorki ale teraz jem i nie będę sobie obrzydzał posiłku pisaniem z Tobą. Wybacz

Panowie RogerIZ28 i Matt21 odbiegacie od tematu!MODERATOR
    Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 28-01-2010 o 11:57

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał Matt21 Zobacz post
    Pali 7l ale nie ma śmiesznego 1.8l o 140 koniach palącego okolice 12l Nie mam nic do benzyniaków tylko do śmiesznych TS-ików bo to porażka motoryzacji, trapią go chyba wszystkie możliwe awarie silników spalinowych.A ze mam coś lepszego nie muszę udowadniać.
    Sorki ale teraz jem i nie będę sobie obrzydzał posiłku pisaniem z Tobą. Wybacz
    No a jakoś odpisałeś, strach się bać że pisanie ze Mną podnosi twój apetyt, skoro zgłodniałeś, dobrze że nie mieszkam obok, bez dykty na dupie nie mógł bym z domu wyjść... Widzisz a mojego nic nie trapi, za to słyszałem że przejżystośc powietrza cierpi za tobą

EDIT
    MACIEK 156, sorry Ja już skończyłem

diesel power http://je.pl/qeuy

zdziba
    Gość

Thumbs up

- 28, bez problemu.

Mieszka w
    Szopie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    No a jakoś odpisałeś, strach się bać że pisanie ze Mną podnosi twój apetyt, skoro zgłodniałeś, dobrze że nie mieszkam obok, bez dykty na dupie nie mógł bym z domu wyjść... Widzisz a mojego nic nie trapi, za to słyszałem że przejżystośc powietrza cierpi za tobą

EDIT
    MACIEK 156, sorry Ja już skończyłem
    Za to jest duża ilość niezidentyfikowanych obiektów latających, a nic przyjemnego dostać tłokiem który wypada z pobliskiego auta.
    Ok, ja tez jestem na finiszu już, samo posiadanie TS-a to wystarczająca kara.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar My AF dream
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa 156 SW 1,9 JTD

Domyślnie

trzy dni po -19 , - 20 i bez problemu odpala gary

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Tak z 2 lata temu była taka zima, że morze zamarzło. Było w dzień jakoś -20. Odpaliłem mojego 1.8 TS w 145 w południe bez problemu, potem przejechałem 10 km, odstawiłem na 15 minut i nie chciał odpalić...

Poszedłem na autobus, wróciłem do domu i zacząłem kombinować kogoś ze sznurkiem. O 20 pojechałem po Alfę, jeszcze przed podpięciem sznurka spróbowałem odpalić ją jeszcze raz... i odpaliła. Na pewno nie było znacznego ocieplenia, wręcz przeciwnie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110KM

Domyślnie

moja przy -20 pali od strzała i tylko raz wiece podgrzewam. za to mam ubaw z sasiada i jego rocznego passata 2.0TDI. przy -15 to juz nawet nie probuje go odpalac zeby wstydu se nie robic.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar martinpl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa 156 2.0 TS

Domyślnie

w ramach rozluznienia napisze jak sie odpala BMW 730D (model E65, silnik M57N) w te mrozy...

miesieczny akumulator Bosch 100Ah/830A z serii S5, zgaszona jednego dnia na drugi dzien nie odpala, wyrzuca blad skrzyni, hamulcow, ABSu itp., akumulator wystarczyl jedynie na wlaczenie webasta na 10min

jako ze mialy byc dalej mrozy -20 do - 25 a auto nie bylo potrzebne w firmie postalo jeszcze jeden dzien, na drugi dzien podjezdzamy VW Passatem z polrocznym akumlatorem 100Ah pod maska, oraz 2 w bagazniku (oryginalny BMW 100Ah/850A i Varta Silver 100Ah/830A ladowane od kilkunastu dni specjalnych szwedzkim automatycznym prostownikiem, ktory moze i 10 lat podtrzymywac baterie w stanie najwyzszej gotowosci), wyjmujemy padniety akumulator z bagaznika wkladamy Varte i wlaczamy webasto zeby ogrzac troche silnik, po pol godziny podpinamy kablami Passata do BMW i 15min krecenia, Varta trup...
    kolejne podejscie, wkladamy akumulator BMW, passata podpinamy kablami, tym razem nie do akumulatora w bagazniku a pod maska zeby prad mial "blizej" passat wkrecony na obroty okolo 2000obr/min ma wtedy max napiecie ladowanie, no i kolejne proby odpalenia.... po pol godziny auto zaczyna lapac na 1-2 z 6 cylindrow, w koncu odpalilo

podsumowujac: auto zjada nowy akumulator 100Ah w jedna noc przy -25, do odpalenia trzeba 2 x nowe w pelni naladowane akumulatory 100Ah oraz podlaczone na kablach (porzadnych - do odpalania autobusow, ktore troche sie nadtopily przez te wszystkie proby) auto z akumulatorem 100Ah i napieciem ladowania 14.5V, do tego 2 ludzi i okolo 1.5h czasu