Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Temat: Alfa Romeo 156 2.5 V6

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar krzychoo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał JANUSZ 146 Zobacz post
    wita wszystkich po długiej przerwie nadal szukam 156 v6 ale tak do 15 tys ZŁ jest to możliwe
    i pytanko czy 2.5 ma blokadę mechanizmu różnicowego czy nie , czy wszystkie miały skrzynie manualne 6 biegowe a jak na razie jeżdżę 146
    156 V6 spokojnie można kupić do 15 kzł, ale oczywiście trzeba mieć parę tysi w zapasie, na podstawowe wymiany i dopieszczenie.
    2.5 seryjnie nie ma szpery, natomiast można ją za niewielkie pieniądze założyć. Mechanizm Q2 nowy, w ASO kosztuje około 1700 zł, robocizna gdziekolwiek nie powinna być wysoka, bo wymiana dyfra nie jest bardzo pracochłonna.
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V '03

Były:
    AR 156 2.6 V6, AR 156 2.0 TS SW

slip83
    Gość

Domyślnie

Jeszcze ciekaw jestem który rocznik Cię interesuje... 15K to raczej z początku produkcji (98/99). W dobrym stanie, zadbana z tych roczników nawet więcej może kosztować - ja swojej i za 25 bym nie oddał... Wiem ile trzeba włożyć żeby stan był idealny, a jeśli ktoś oddaje za mniej to znaczy że coś zaniedbał... Spytaj Superjahu jak to wygląda.
    Uważaj również na silnik, zajrzyj pod kapsel oleju, posłuchaj uważnie pracy... I zastanów się jeszcze raz - bo jak już kupisz, to przepadłeś. Nie będziesz już chciał słyszeć o innym serduszku...

JANUSZ 146
    Gość

Smile

już oglądałem 1 i ten dźwięk mnie oszołomił ale to była kupka złomu na kółkach ale ze zdrowym serduchem i miała skrzynie 5 biegową dziwne mi to było abs świecił poduszka również tłumik urwany ale za to było słychać charakter tego auta czy system kontroli trakcji mają seryjnie i czy można go wyłączyć czy jest tak jak w stilo na stałe

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar krzychoo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V

Domyślnie

ASR i VDC są od 2002 roku (od liftu wnętrza). AFAIK ASR jest odłączalny, VDC nie.
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V '03

Były:
    AR 156 2.6 V6, AR 156 2.0 TS SW

JANUSZ 146
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał krzychoo Zobacz post
    ASR i VDC są od 2002 roku (od liftu wnętrza). AFAIK ASR jest odłączalny, VDC nie.
    czyli ma chociaż mechanizm zapobiegający ślizganiu się kół bo na zimę dobra sprawa jeszcze tam gdzie ja mieszkam bo z taką mocą bez tego może być problem

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156 SW 2,5 V6 2002

Domyślnie

Cytat Napisał JANUSZ 146 Zobacz post
    czyli ma chociaż mechanizm zapobiegający ślizganiu się kół bo na zimę dobra sprawa
    Na zimę lepsze jest opanowanie, dobre (świeże) zimówki a nie ASR, który w niektórych sytuacjach tylko przeszkadza

JANUSZ 146
    Gość

Domyślnie

to wiem mi to nie przeszkadza gorzej z moją żoną będzie jak się przesiądzie z civica który ma 90 km na belle 190-192 km

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubacik
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jest 156 JTD 16 V SW i 2.5 V6 SW była Berlina 156 2.5 V6

Domyślnie

witam
    ja w poprzedniej nie miałem ani VDC ani ASR i było to przednie autko do zabawy. W zimę żona odmawiała niestety z nim współpracy. Teraz kupiłem sobię po liftingu z tymi bajerami i żona powinna być z nią już kompatybilna, ale dobre opony będą do tego niezbędne. Przejechałem się nią już trochę tzn. Alfą i przy dawaniu w palnik niestety ciągle mrugała kontrolka trakcji. Nie żeby była zepsuta tylko opony były moim zdaniem za słabe (jakieś gislaved, ale z wysokim bieżnikiem grubo ponad 6 mm) bo wiadomo mocy nigdy za dużo ))). Jak wyłączyłem ASR to do IV koła mieliły, na budziku 160km/h a na GPS 70km/h coś chyba było nie tak z tym autem czy co? Teraz miałem klekocika 1,9 i jakoś miałem problem się opanować za kierownicą.
    Ostatnio edytowane przez kubacik ; 07-02-2010 o 18:22

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KKrzysztof
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Mercedes CLK W208

Domyślnie

po co ASR tylko spowalnia i pozwala się bawić na śniegu ale przyznam się że moja zona od czasu obecnej alfy też nie chce nią jeździć generalnie jeździ teraz automatem i juz problemu nie ma
    zapraszam na nasz kanał o samochodach
    https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156 SW 2,5 V6 2002

Domyślnie

Ja mam oponki dunlopa szerokości 205 i jak temperatura spadnie poniżej -5 stopni to na prostej na pierwszych dwóch biegach nawet na nowym, suchym asfalcie, przy depnięciu gazu potrafi kołami zamielić

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia