Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Maserati Mito - czyli upadek marki Alfa Romeo...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Szczecinek

Domyślnie ?

Nie lubię kogoś pouczać ale jak sądzę Alfa <<Mito >> powinno się pisać i tak chyba ma w nazwie : Mi lano To rino i stad MiTo. O! ale mi się od TUTI dostanie . cooooo.?.
    KaKa

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

A co ja do gimnazjum chodzę, że mam pisać w ten sposób? Najpoprawniej to chyba Mi.To, ale to już w ogóle nie wygląda Na alfaromeo.pl w title też jest z błędem: http://www.alfaromeo.pl/mito/

To tak jakbyś się kłócił z kimś, że pisze 8c zamiast 8C, ale dostać Ci się nie dostanie, bo nie ma za co

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Szczecinek

Domyślnie

Podziękować za dobroduszność.
    ( zobacz Tuti - nie wiedziałem, że rozprowadzam koła dwumasowe OJej tylko nie piszcie do mnie bo niezałatwiam)
    <<Kiedy dróżką pomykasz to ALFISTÓW ,,piątką" witasz.>>
    KaKa

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 Formula 1,8TS 8V

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    W cytowanym przez ciebie fragmencie mówiłem, że Ferrari powinno dawać przynajmniej Miciaka QV (czyli właśnie w takiej specyfikacji, jak ta edycja specjalna), a nie 500 (czyli jak to uszczegółowiłeś: Abarth 695 Tributto Ferrari), ale w moim drugim poście zmieniłem zdanie i uznałem, że będąc piłkarzem/raperem nie chciałbym z serwisu wyjechać 500ką zamiast zostawionego na przegląd 430 albo Enzo, natomiast będąc np. prezesem banku również nie chciałbym zamienić Quattroporte na Miciaka, nawet na parę dni, oczywiście w niczym nie umniejszając obu sympatycznym autkom

Małe sprostowanie. Salony Ferrari nie dostały 695 Tributo - ten jest dostępny dla ogółu. Jako samochody zastępcze jeżdżą 'zwykłe' 500tki, tylko w edycji właśnie specjalnie dla salonów - nie do kupienia u dealera.

Alfista92
    Gość

Domyślnie

jeśli tak ma wyglądać upadek Alfa Romeo...
    to ja jestem za tym, aby firma jak najszybciej upadła

Pingwin
    Gość

Domyślnie

nie podniecaj sie. Marchionne działa na oślep: prawodpodobnie chodzi o to, ze jak Ceed, pardon, jak Giulietta nie podbije rynku, to ratunkiem dla uratowania marki ma być dołączenie do ekskluzywnego grona marek sportowych, szpanerskich. Wtedy może uda się robić pod marką AR auta w typie 8C, a produkcja "masowa" będzie wstrzymana.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Pingwin może założymy jakiś temat zbiorowy o Marchionne?

Pingwin
    Gość

Domyślnie

też Cie wkurza ten pajac? mnie rozluźnił, jak zaczął, nieproszony, bredzić o saabie.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    też Cie wkurza ten pajac? mnie rozluźnił, jak zaczął, nieproszony, bredzić o saabie.
    Nie, wręcz przeciwnie, moim zdaniem to dobry biznesmen Tylko widzę, że lubisz o nim pisać i chciałem zrobić Ci przyjemność

Od początku roku rząd włoski wycofał dotacje do samochodów. Mimo, że miesiąc jeszcze nie minął to co zrobił Marchionne? Dał urlop 300 tys. pracownikom fabryk, a w rządzie pewnie już mają gorąco

Takie uroki europejskiej gospodarki, a ja jestem zwolennikiem wolnej, takiej jak mają w USA Tylko terminów dokładnych nie pamiętam
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 31-01-2010 o 14:13

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Takie uroki europejskiej gospodarki, a ja jestem zwolennikiem wolnej, takiej jak mają w USA Tylko terminów dokładnych nie pamiętam
    Wolnorynkowa. Liberalizm gospodarczy i inne takie. Ja jestem zwolennikiem polityki socjalnej jak jest np w Szwecji czy Finlandii-czyli bardziej socjalliberalizm, który się mieści w pojęciu socjalizmu, którego proszę nie mylić z dyktaturą proletariatu, bo to ZSRR zrobił z definicją komunizmu i socjalizmu to Marks i Engels w grobach się zdążyli obrócić jak kurczaki na rożnie. A skrajny liberalizm też nie jest do końca dobry, podobnie jak skrajny socjalizm. Ogólnie kazda skrajność jest do d........ Dlatego dziś natworzyło się hybryd i mieszanin różnych doktryn politycznych. Przynajmniej w krajach rozwiniętych.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi