Witam. Mozliwe jest,ze alfa 1,9 jtd-105 km wycisnie predkosc 200km/h (bez chipowania),czy nalezy wlozyc to miedzy bajki.
Witam. Mozliwe jest,ze alfa 1,9 jtd-105 km wycisnie predkosc 200km/h (bez chipowania),czy nalezy wlozyc to miedzy bajki.
Witam, moja 156 też 1.9 tyle, że 110KM pojechała 200km/h, myślę, że 105konna też da rade![]()
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
od wyniku odejmij z 5-10 km/h przeklamania licznika ;] i dodatkowo 5 km/h gorke z ktorej jechales ;]
a katalogowo 105 powinna isc 188km/h...
190km/h na A1
Alfa 156 1.9 JTD 105KM
156 sportwagon 2.0 ts
samemu - zamyka budzik czasami... ale to autostrada i nie w kraju ... oraz naprawdę CZASAMI bo życie mi miłe .
Wczoraj na A4 225km/h w 3 osoby z racji na spóźnienie na bardzo ważne spotkanie .. ale tylko na znanym odcinku - około 15km - drogi .
Zazwyczaj autostrada u mnie to prędkości rzędu 140-150km/h jak jeżdżę w kraju bo życie mi miłe jak i owe 130 ustawowe przy tym jakie mamy drogi w sumie też małe nie jest toteż zdecydowanie cześciej stosuję się do ograniczeń .
Alfa potrafi wiele... ale w rękach głupca to narzędzie zagłady - trzeba wiedzieć kiedy i gdzie odpuścić - dużo większa frajda jest u mnie z wieczornego wypadu na jakieś "single tracki " kręte i przelatywanie owych z prędkościami 50-60 dla relaksu niż popylanie na pałe - nie jeden wypadek widziałem... nie chcę się zamieniać z ów nieszczęśnikami miejscem.
Racja trzeba wiedzieć gdzie mozna przycisnać i kiedy. Swoją 155 2.0 ts 16v kiedys z góry na A4 (w ramach testów) zamknałem licznik (240 km/h) a na plaskim szła 230-235 km/h (licznikowe oczywiscie). JTD 105 KM zdrowa i po dobrym rozbiegu powinna pójść 200 km/h licznikowe. Jako ciekawostke podam, że kiedys nocą na autostradzie w Niemczech z długiej aczkolwiek nie stromej góry slużbowym Fordem Focusem Kombi 1.8 TDDI 90KM wycisnałem prawie 210 km/h licznikowe (obrotomierz na czerwonym polu tuż przed odcieciem) a 180-200 km/h to była prędkośc podróżna (czasem zwalniałem aby dac odetchnąć silnikowi). Także 200 km/h przy mocniejszym o 15 KM silniku nie jest niczym niezwyklym.
również moge potwierdzic, jedna z moich wcześniejszych alf była właśnie 105KM w sedanie, seryjne opony, wynik 204-205km/h Licznikowe.
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK