To co piszesz, to wróżąc z fusów najbardziej pasuje na potencjometr przyspieszenia...
To co piszesz, to wróżąc z fusów najbardziej pasuje na potencjometr przyspieszenia...
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
podłączyłem sie pod kompa i co sie okazało błąd jest a dokładniej "zawór elektromagnetyczny ograniczenia doładowania". gdzie to jest i jako koszt tego może ktos wie.
nowe to z 500-700zł podejżewam, warto dopasowac od GTV lub 164 turbo bo zasada działania jest taka sama.
a gdzie to jest zamocowane? czy jestem w stanie samemu to rozebrać i naprawiać?
musisz poszukac, moze później jak nie zapomne to sprawdze gdzie to jest ale gdzies na przewodzie w okolicy turbiny. Nie którzy rozbierają i naprwiają tą membrane w środku bo w niej prawdopodobnie zrobila sie juz dziurka.
a od czego można dopasować używaną?
widze ze tu fachowej opinii nie uzyskam :-(
no od jakiegoś silnika z turbo, najważniejsze to to by pasowała kostka lub trzeba było by ja przerobić lub dopasować z innego auta z silnikiem turbo który tyle samo bara podaje.
zmówiłem w serwisie alfy cena 411zł. a może ktoś wie czy by pasowało od JTD ?
problem nadal jest ten sam tzn szarpie nadal na każdym biegu przy głębszym wciśnięciu gazu. przy bardzo delikatnym jest ok. Wymienił już przepływomierz, czujnik położenia wału, moduł zapłonowy, elektro-magnetyczny zawór regulujący cisnie doładowania. Na kopie nic nie pokazuje. Co mam robić!!??Juz nie am pomysłu i nikt nc nie wie.
Prosze was POMOCY!!!!!!