Kabel zakupiony,zainstalowany(pokazał sie jako com8) pliki definicji wgrane,,._AlfaFiatLancia_19JTD_EDC15,, kluczyk w pozycji mar jednak z ecu się nie łączy zrzut z loga poniżej...Co to jest i gdzie jest Bufor Uart-a i jaki powinien miec parametr ??
Ostatnio edytowane przez krzys-krzys ; 09-02-2010 o 11:53
ktoś się spotkał z takim błędem airbaga w alfie, dzisiaj mi się oświecił na postoju z zapalonym silnikiem, skasowałem kablem i znikł niby po problemie ale ciekawi mnie to
Read diagnostic faultcodes :
Bytes received: 0B 47 00 A7 BB
DTC: 0x0B = 11
state : 2
type : 0x07 Too high value
condition1 : 0x00
condition2 : 0xA7
counter : 0xBB
niby że X=0x0B Driver pretens. squib ale co kaman?
i znowu podjechałem pod siostry blok, nie gasiłem silnika odpiałem pasy i wyszłem, jak wszedłem spowrotem to sie zaswieciła
skasowałem, zapaliłem silnik, odpiąłem pasy i otwarłem drzwi ale teraz nie zapaliła sie,
ten pretensioner squib to jest napinacz pasów?
Ostatnio edytowane przez kiepas96 ; 10-02-2010 o 09:28
Bardzo prosze o pomoc!! Unidiag nie łączy się z ECC w logu podobniej jak u kolegi,stosowałem FTClean dla sterowników aczkolwiek albo on błyskawicznie działa albo jest coś z nim nie tak...Czy mam formatować dysk i wgrać nowy system i jeszcze raz przeprowadzić instalacje kabla??
Skuteczne usunięcie sterowników FTDI:
Odłącz od kompa wszystkie USB na FTDI. Uruchom CDM Uninstaller i odintaluj wszystkie FTDI (w okienku trzeba będzie użyć 'Add')http://www.ftdichip.com/Resources/Ut...stallerGUI.zip
Dla lepszego samopoczucia użyj jeszcze FTClean. Teraz bardzo ważne.
W katalogu Windows\system32 wyszukujesz pliki zaczynających się FT... coś tam. Jeśli plik pochodzi od FTDI, to kasujesz (uwaga!! nie ruszać plików innych producentów). To samo w katalogu Windows\system32\drivers.
Restart kompa, podłączasz interfejs i instalujesz wybrane sterowniki.
Program pracujący się z USB może nie łączyć się z portem powyżej 10, a z RS232 powyżej 4.
Witam wczoraj jade sobie samochodem stanołem z górki zaciągnołem ręczny i pisze sms, ruszam a tutaj zaświeciła się kontrolka ABS i nie działa. Dziś podpiołem lapsa KWP71diag i oto wynik
Bytes received: 0C 00 00 BC 14
DTC: 0x0C = 12
state : 0
type : 0x00 unknown
condition2 : 0xBC
counter : 0x14
Clear diagnostic faultcodes :
OK
po skasowaniu i przejechaniu 5 metrów ponownie zapala się kontrolka
tak mi sie wydaje bo zadnych oporów nie stawia, a gdzie sa czujniki od ręcznego?
dla potomnych napiszę ze :
Bytes received: 0C 00 00 BC 14
state : 0
type : 0x00 unknown
condition2 : 0xBC
counter : 0x14
to jest błąd:
a oznacza on uszkodzony czujnik ABS koło lewe tylne czyli to od strony pasażera.
Ostatnio edytowane przez viruskill ; 22-02-2010 o 21:30