Witam wszystkich mam prodlem od wczoraj zapalam silnik rano i chodzi sobie na wolnych obrotach i odrazu gasnie dzisiaj powturka nawet podczas jazdy puzniej mialem problem z odpaleniem tak sie wydaje jakby silnik nie dostal paliwa i zgasl
Witam wszystkich mam prodlem od wczoraj zapalam silnik rano i chodzi sobie na wolnych obrotach i odrazu gasnie dzisiaj powturka nawet podczas jazdy puzniej mialem problem z odpaleniem tak sie wydaje jakby silnik nie dostal paliwa i zgasl
a jak wtryski?? (zapala się kontrolka)
Padł czujnik wału korbowego lub pompa paliwa.
no jak pompa to dla czego tylko raz nie raz jej odbija
Mi tak ducato gasło jak była woda w ropie,po dolaniu denaturatu problem zniknął
Ja napisałem, co może być powodem gaśnięcia silnika. Oczywiście tych powodów może być więcej - np. padające ECU, choć to sporadyczne sytuacje.
Ale zwykle powody są 2 - pompa lub czujnik wału. Sprawdzając pompę nie należy zapominać o sprawdzeniu jej zasilania, bo tam może być przyczyna, a sama pompa może być sprawna.
No dzisiaj koledzy poraszka silnik zgasl podczas jazdy i juz nie chce zapalic swieci sie kontrolka wtrysku pomocy co mam zrobic
WITAM MAM PODOBNY PROBLEM ALE OPISZE GO TAK MOZE KTOS MI POMOZE; jechałem na wakacje i po ponad 300 km ni z tad ni z owad zagsł silnik mi na swiatłach pogrzebałem troszke odpalił ujechałem moze z 5 km i znow zgasł i nie chciał zapalic,zauwazyłem tez ze jak trzymam go powyzej 2200 obrotów na minute to mi nie gasnie czy to na paliwie czy to na gazie a co najlepsze nic nie swieci tylko juz jakis czas swieci mi kontrolka czek engine pomuzcie