Witam
Mam problem z jednym błedem w mojej alfie a mianowicie:
błąd 704:
P0704 - Obwód wejściowy przełącznika sprzęgła - usterka*
P0704 - Clutch Switch Input Circuit Malfunction*
Czy moze mi ktos wyjasnic o co z tym chodzi??
Z gory dziekuje....
Witam
Mam problem z jednym błedem w mojej alfie a mianowicie:
błąd 704:
P0704 - Obwód wejściowy przełącznika sprzęgła - usterka*
P0704 - Clutch Switch Input Circuit Malfunction*
Czy moze mi ktos wyjasnic o co z tym chodzi??
Z gory dziekuje....
dołanczam się do poprzednika
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
bład czujnika przy pedale sprzęgła.Spróbuj go przesmarować może się zacinać
dokładnie;
czujnik sprzegła wejscie obwodu uszkodzone
masz zamontowany tempomat?? jesli tak to mysle że czujnik położenia pedału sprzegła ma przerwany obwód.
nie mam tempomatu
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Dołączam się do pytania. Mógłby ktoś napisać gdzie ten czujnik jest, tz co dokładnie przesmarować ???
Te czujniki są montowane obojetnie czy jest tempomat czy nie, ale chyba on tylko do tego jest potrzebny wieć jeśli ktoś nie ma tempomatu to wogóle bym sobie głowy nie zawracał, ale jak ktoś bardzo chce to można go wyciągnąć.
To właściwie cieżko nazwać czujnikiem, to jest poprostu włącznik (krańcówka) Zasada działania jest taka sama jak wyłącznik światła w lodówce, zwiera lub rozwiera odpowiednie piny. Dzięki temu ECU wie, że zostało naciśnięte sprzęgło. Łatwo sprawdzić jego działanie multimetrem. Aby go zdemontować należy wsadzić łapki nad dzwignię pedału sprzęgła,wymac czujnik, odpiąć wtyczke, przekręcić go w którąś strone i wyciągnąć do góry.
Nad pedałem hamulca też jest taki czujnik.
Ostatnio edytowane przez Keeperek ; 12-04-2010 o 16:35
Tez to mialem. Ten czujnik ma gwincik ktorym sie reguluje wysokosc wlacznika do pedalu sprzegla.. Ja kiedy mialem juz slabe sprzeglo i nie zawsze mi odbijalo do gory poprostu go podnosilem nogąI musialem tez podniesc ten przycisk za wysoko co w wyniku pozniej dawalo blad ciagle nacisnietego sprzegla. Wyciagnalem ten przycisk i ustawilem go aby przy puszczonym sprzegle byl przycisniety. Skasowalem blad i juz wszystko jest git.
pozdr.