Cześć,
wciskam przycisk pilota i słyszę jak zamek się zamyka. Niby wszystko Ok.
Po chwili sam się otwiera. Wie ktoś co może być przyczyną?
Będę wdzięczny za pomoc bo szlag mnie już trafia![]()
Cześć,
wciskam przycisk pilota i słyszę jak zamek się zamyka. Niby wszystko Ok.
Po chwili sam się otwiera. Wie ktoś co może być przyczyną?
Będę wdzięczny za pomoc bo szlag mnie już trafia![]()
Z tego co zauważyłem to w Alfach dość częsty przypadek sam miałem to kilka razy (ale przeważnie zimą) nie pamiętam jak to rozwiązałem ale spróbuj odłączyć na chwilę bezpiecznik od zamka centralnego albo akumulator. Chyba tak to naprawiałem![]()
sprawdź czy wszystkie dzwi są dobrze zamknięte włączne z bagażnikiem i spróbuj jeszcze raz zamknąc![]()
Dokładnie tak jak kolega napisał. Sprawdź czy wszystkie drzwi są dobrze zamknięte łącznie z bagażnikiem.
A pokrywa silnika? Chyba też ma czujnik zamknięcia.
Cóż...
Jeśli te rzeczy powyżej nie - to masz przymarznięty któryś z zamków w drzwiach przednich. Serwo zamyka - ale zamek się nie poddaje i serwo nie może domknąć zamka, w efekcie nie przełącza się przełącznik przy zamku. Moduł centralnego dostaje sygnał że ktoś otwiera drzwi kluczykiem (rozwiera albo zwiera styk przy zamku - nie pamiętam) i otwiera wszystkie drzwi. Jak usterka ustąpi gdy mróz ustanie (zamek odmarznie) to znaczy że to to. Rozbiórka i czyszczenie i smarowanie zamków. Jeśli dalej będzie to samo mimo braku mrozu trzeba sprawdzić styki przy serwach zamków.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Ja miałem coś podobnego , winą był zamek klapy bagażnika. Problem sam się rozwiązał...
Ja mialem kiedys cos takiego i okazalo sie, ze przed zamknieciem drzwi na centralny zamek wcisnalem od wewnatrz jedna z zapadek przy szybie. Po otwarciu zapadki wszystko wrocilo do normy. Posprawdzaj, czy nie masz gdzies wcisnietej zapadki albo ewentualnie pobaw sie nimi troche otwierajac i zamykajac je od srodka.![]()
Pozdrawiam.
ja tak mialem ze mialem zamkniete drzwi kierowcy a na wyswietlaczu pokazywalo ze sa otwarte i nie moglem zamknac auta bo odbijalo
jesli tak sie dzieje to wtedy trzeba zamknac z kluczyka i przytrzymac zeby nie odbilo zamka u kierowcy i reszte drzwi trzeba zamknac recznie
a pokazywanie otwartych drzwi samo sie naprawilo i juz mam ok;d
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P