No a mi jednak najbardziej przeszkadza szum wiatru powyzej setki wczesniej mialem lagune i tam bylo jednak ciszej a pozatym jest wporzadku i przykuwa uwage choc w moim miescie a nie jest wielkie w takim samym kolorze cosmo blue jest juz conajmniej 4 sztuki a tak pozatym wszystkich juz pewno z 10 przestaje sie wyrozniac
Aha... wada Alfy 33
Pedały trochę z prawej bardzo blisko siebie, spora kierownica, ciężo znalezć odpowiednią pozycję![]()
alfa [156] sedan
Mnie najbardziej irytuje zawieszenie w mojej belli i brak uchwytu na kubek.
ahaa no i ostatnio wymieniałem zarówke w reflektorze odziwo zajeło mi to 15 min tylkoale po 2 dniach reflektor zaparował cały !!
![]()
Krótko odnośnie moich egzemplarzy :
156 - nietrwałe zawieszenie
159 - usterkowość ( osprzęt silnika , układ kierowniczy )
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
33 - rdza
156 - delikatna zawiecha, w TSach wariator i walka z obrotami, wkurzające bąble w drzwiach pod czarnym pasem w słupku
166 - wypatrzają sie uszczelki szyb (tył), cholera wie dlaczego, klamki chromowane pokrywają sie nalotem (do doczyszczenia), fabryczne zawieszenie nie jest dobrze dobrane, odrobinkę obniżyć na dobrych podzespołach i jest gitara
145- jak narazie n ie widze problemów, silnik chodzi jak przecinak, blacha dobra...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Miażdżą mnie te uwagi nt. miejsca na kubek... Gdyby ktoś wlazł z jakimś piciem do Alfki, dostałby z miejsca w pysk. Z poważniejszych wad wskazałbym wykończenie wnętrza (trzeszczenie, skrzypienie, szybkie wycieranie się klawiszy, wykładzin, skór itp.), skrzypienie, zgrzyty itp. z zawieszenia (mam porównanie z BMW, zupełnie inna klasa pod tym względem) i stosunkowo miękki lakier - łatwo się rysuje, matuje itp. No i jeszcze parowanie szyb. Jest też trochę za głośna...
"Wady" które akceptuję - wielkość bagażnika, widoczność do tyłu (bo jest śliczna), tandetne oświetlenie nad konsolą środkową (bo w sumie drobiazg), kontrolowanie stanu oleju, spalanie w mieście.
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 18-03-2010 o 17:49
ewidentnie plastiki w starszych autach, czasem złe spasowanie elementów w kabinie. To drażni, świadczy o olewackim montażu. Jeszcze znaczek firmowy: przepiękne logo, nie ma ładniejszego żadne auto! ale to logo blaknie, wyciera się, staje się badziewiackie. Nie można do cholery ZROBIĆ PORZĄDNIE I TRWALE LOGA MARKI????? Zawsze w myjni muszę zrobic z siebie idiotę, kiedy mówie: panowie, omijajcie znaczek firmowy. I tak oba są już mocno wyjechane.
Od samego początku zona mi odradzała zakup tego autka.Ale ja twardo postawiłem na swoim.Zawieszenie masakryczne.We Francji 166-ka zwana jest pod nazwa,,pożeracz ogumienia" i to jest całkowita prawda.Mając Renaulta 13 letniego tak się nie denerwowałem jak przy tym samochodzie.Jednym słowem te autko to jedna wielka porażka.