Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 100

Temat: unimot - alfa gliną malowana

Pawjak
    Gość

Domyślnie

Szczerze współczuję. Mogę tylko doradzić - znajdź jednego mechanika, który będzie naprawiał auto, obojętnie Alfę czy Fiata. Jeździsz do jednego - on będzie się starał, bo ma stałego klienta. Ja takiego znalazłem, zrobił mi parę błędów, ale zawsze je naprawiał, bez kosztów. Trochę to nerwów kosztuje, na początku, ale potem jest coraz lepiej. Chłop się stara. Powodzenia. I załatw dziada

tomasz196209
    Gość

Domyślnie

Po pierwsze chce wyjaśnić że rejven to lucyna j .sama mi powiedziała że to ona pisze te rozpaczliwe posty . żadnych propozycji oględzin ze strony unimotu nie było , chyba nikt nie myśli że lucjan j. wysmarował auto żółtą glina aby zamaskować uszkodzenie auta i ślady po śrubokręcie po to żeby na drugi dzień wezwać ubezpieczyciela i zrobić oględziny samochodu . Cieszę się tylko że to nie było lato bo aż strach pomyśleć czym by mi ci pasjonaci auto wysmarowali . W piątek pani lucyna zaproponowała mi abym naprawił auto ze swojego ubezpieczenia a ona mi cyt. (jakoś to panu inaczej wynagrodzę) gdy na kolejną propozycję oszustwa ubezpieczyciela się nie zgodziłem ,a jedynie na naprawę auta w ASO ACM zaczęła pisać jakieś bzdury że nie mam AC, że samochód nie tak naprawiłem (wpisy rejven od 05.03.10 ) .Pani lucyno wszystkie pani propozycje namawiania mnie do wyłudzenia ubezpieczenia mam nagrane na mojej komórce (pamięta pani to pikanie w telefonie?).
    Ostatnio edytowane przez tomasz196209 ; 09-03-2010 o 00:54

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Cytat Napisał tomasz196209 Zobacz post
    Pani lucyno wszystkie pani propozycje namawiania mnie do wyłudzenia ubezpieczenia mam nagrane na mojej komórce (pamięta pani to pikanie w telefonie?).
    Heh, no to posprzątane Straszny niefart. Ciekawy jestem jak sprawa się potoczy dalej, bo naprawdę jest bardzo interesująca i pouczająca (jakiekolwiek będzie miała zakończenie).
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Gwynbleidd
    Gość

Domyślnie

'kryminalne zagadki.'

Użytkownik Rowerzysta Avatar meydey232
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1,9jtd 16v 2002r

Domyślnie

Pani lucyno wszystkie pani propozycje namawiania mnie do wyłudzenia ubezpieczenia mam nagrane na mojej komórce (pamięta pani to pikanie w telefonie?).
    Szczerze mówiąc nie wpadłbym na to żeby nagrywać takie rozmowy Mogłeś sie jeszcze wstrzymać z wyjawieniem tego i podczas rozmowy sprowokować "Panią Lucynę" do potwierdzenia tego, że to u nich samochód został uszkodzony

Swoją drogą współczuje Ci kolego całej zaistniałej sytuacji. Jak dla mnie to cała ta "firma" próbuje być jakąś mafią, która to myślała że się wystraszysz ich pogróżkami. Mają pecha, że na Ciebie akurat wypadło bo jak widzę nie boisz się sądzić, a zapewne wielu ludzi już dawno podpisałoby to pisemko... Myślę, że teraz każdy kto czyta ten temat na przyszłość przy odbiorze samochodu z warsztatu będzie oglądał samochód bardzo wnikliwie.

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Co za bzdura z tym rzeczoznawca - przeciez rzeczoznawca to nie sw Piotr, ani detektyw ze Scotlandyard'u i nie ocenia kto, kiedy i jakim narzedziem to zrobil, on tylko ocenia uszkodzenia, a serwis dobrowolnie stwierdza, ze auto te uszkodzenia nabylo u nich i Tomek dostaje kase. Ale oczywiscie taka propozycja nie padla, bo nikt nie mialby interesu w odmowie dostarczenia auta do takich ogledzin.

Koledze Tomkowi zycze wytrwalosci. Dla wlasnej satysfakcji narobilbym bigosu nieuczciwemu dziadowi.

Dzialania serwisu opieraja sie na zalozeniu, ze poszkodowany to mlody, niedoswiadczony czlowiek bez pieniedzy na adwokata. Ale da sie znalezc firmy prawnicze, ktore zajma sie sprawa bez pobierania oplaty i pobiora ja dopiero po wygranej sprawie.

Jesli moge cos Koledze doradzic, to bezwglednie nie pisac nic konkretnego na forum do momentu zakonczenia sprawy, po co uprzedzac przeciwnika?
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

pisałem już o Rzeczniku Praw Konsumenta itp
    ale zapomniałem o :
    Sąd polubowny Inspekcji Handlowej - wniesienie sprawy nie kosztuje ani złotówki ( wszelkie info o tym sposobie także w oddziałach UOKiK )
    pozdrawiam ;-)

rejven
    Gość

Domyślnie

Kto z Was zapłaciłby za grzechy niepopełnione?
    Zaczęło się od 300,-, potem 500,-, teraz naprawa, a za tydzień?:remont kapitalny czy nowy samochód?
    A że Pan tomuś ....... zostawił samochód na śliskiej (błoto pośniegowe)i szybkiej ulicy ( gdzie mało kto jedzie poniżej 100km/h )no to mógł go ktoś "upolować". Nie na chodniku,nie na poboczu,nie na terenie firmy tylko na środeczku.
    Sorry !!! ale czy jest to brak wyobrażni czy głupota?A ponieważ Pan tomek......... nie ma ubezpieczenia to teraz obwinia wszystkich i szuka "jelenia".
    Ponieważ sprawa o zniesławienie prawdopodobnie skończy się w sądzie,wszystkich kart nie będę wykładać

To dla tych co czytali tylko pierwszą stronę

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Smile

a ona mi cyt. (jakoś to panu inaczej wynagrodzę).
    To jest dobre :-) młoda, ładna, black, czy white?
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał rejven Zobacz post
    Ponieważ sprawa o zniesławienie prawdopodobnie skończy się w sądzie,wszystkich kart nie będę wykładać
    a Pan (czy może Pani?) brnie dalej... swoją drogą sprawę o zniesławienie powinien Pan sam sobie wytoczyć ;-)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia