Strona 1 z 10 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100

Temat: unimot - alfa gliną malowana

tomasz196209
    Gość

Domyślnie unimot poznań - alfa gliną malowana

Alfę 156 2,0 w poniedziałek 22.02.2010 oddałem do serwisu alfy i fiata na wymianę rozrządu do Uni-mot ul.Sytkowska 13 w Poznaniu .

Prosimy nie wrzucać na forum grafik do których nie macie praw autorskich // moderator

Właściciel kazał przyjechać po odbiór o 17(wiadomo ciemno) mimo że prosiłem żeby zrobili na 15 bo do tej godziny pracuję a do domu mam 15 km . Po pracy wstąpiłem do warsztatu gdzie widziałem ze naprawiony samochód stoi na parkingu przed warsztatem. Wszedłem na warsztat i mówię szefowi że zapłacę karta (1100 zł) i wezmę samochód (już wcześniej dokonywałem tam płatności karta) a on zdenerwowany ze nie przyjechałem o 17 nastej oświadczył ze przyjmuje tylko gotówkę. Po przyjeździe z banku (w jedna stronę 4km) zapłaciłem za naprawę i wziałem pojazd z parkingu, pojazd stał zaparkowany tak że szło do niego wejść tylko od strony kierowcy. Kiedy wróciłem do domu wysiadłem z samochodu i przechodząc przez furtke moim oczom ukazał sie widok prawego nadkola i zderzaka umazanego gliną gdzie widoczne byly jeszcze slady palcow. samochod koloru srebrnego dwa dni wczesniej byl na myjni. Kiedy wytarłem błoto okazało sie że nadkole i zderzak jest przytarty a dodatkowo nadkole jest wgnecione i powypychane srubokrętem.

Wiec odrazu zadzwoniłem do Unimotu gdzie szef warsztatu kazał mi przyjechac na drugi dzien i zobaczy czy faktycznie pojazd jest uszkodzony. Drugiego dnia zaraz po otwarciu firmy zjawiłem się w serwisie, wyszedl do mnie szef oraz jego pracownik nie patrzac nawet na uszkodzenia przy pojezdzie stwierdzili jednym glosem ze pojazd sam uszkodzilem a teraz probuje od niego wyłudzić pieniądze. Sprawę zgłosiłem na komisariat Policji w Poznaniu. Ponieważ właściciel nie chce ze mną rozmawiać i jest szyderczy od tego czasu dzwonie do jego firmy co 10 minut co dezorganizuje jego prace na warsztacie.
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 28-02-2010 o 16:27

Administrator ds. zlotu Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS

Domyślnie

masakra, już wiadomo gdzie nie jechać .. takie warsztaty trzeba tępić! przywalili gdzieś i się przyznać nie chcą..
    Jurajski Klub Alfa Romeo
    www.jkar.org

Warsztat samochodów włoskich
    www.flar-ital.pl

Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

no mozesz miec z tym problem bo auto odebrales i "stwierdziles" uszkodzenia po fakcie, a teoretycznie mogles zrobic to sam wiec ciezko bedzie Ci teraz udowodnic im wine. zobacz czy nie maja monitoringu jak tak to napewno maja jak przyjechales zdrowy a jak wyglada auto po fakcie ;D powodzenia w dojechaniu takich partaczy

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Po prostu świństwo, tacy ludzie w ogóle nie powinni mieć prawa prowadzenia jakiejkolwiek działalności! Współczuję koledze...
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

tomasz196209
    Gość

Domyślnie

szef tego warsztatu często jest "wczorajszy" sam zresztą oświadczył ze wjeżdżał autem do środka wiec możliwe ze uderzył, ale szkody nie zgłosił bo bal się ze gdy zjawi się ubezpieczyciel i wyczuje alkohol to będzie miał kłopoty i wykonał usługę blacharsko lakiernicza czyli powypychanie wgnieceń śrubokrętem i zaklejenie obtarcia glina (na zdjęciu widać jeszcze ślady palców) zwykły druciarz...
    Ostatnio edytowane przez tomasz196209 ; 10-03-2010 o 22:52

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

postrasz ich ze policja zdjela odciski palcow wiec lepiej zeby sie przyznali to moze zmieknie

Użytkownik Rowerzysta Avatar tommi
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    Biała: 159 TI SW 2,4 JTDm , Niebieska: Impreza GT Turbo 2,0 MY00

Domyślnie

Nie pozostaje nic innego jak zrobic mu porządną reklamę w necie i wrzućić do tematów z druciarzami na stronach Alfy.
    Parę stówek jesteś w plecy i nie odpuściłbym tego dziadowi.
    Trzymam kciuki.

Blue....

"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

To....cymbał patentowany...Wiem...nie powinienem używać łaciny, ale WTF???? on zrobił? Jak wygrasz batalię pastą polerską doprowadzisz autko do porządku a dobry plachasz schowa Ci "krostki" po śrubokręcie....

A co do pana vel "Druciarz" no to Alfaholistyczny R.I.P

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

a ja u nich części kupowałem.... brak słów!!!
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Ciekawe, czy oni robili ten rozrząd. Warto by może zdjąć pokrywę i sprawdzić, czy części są nowe, bo to akurat można stwierdzić.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia