Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Sportpack w 145?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Czyli w sportowych pakietach jest układ kierowniczy od QV.
    Co do klocków hamulcowych to już nie jestem taki pewien, że są takie same bo jeden kolega na alfaklubie twierdzi, że ma inne, cytat:

"Kolega mówi tu o fabrycznym sportpacku, sam tak± wersję posiadam.
    Z tego co sam zauważyłem, to:
    - skóra na kierownicy i gałce,
    - tapicerka - szaro czarny welur z wyszywanymi czerwon± nici± napisami Alfa Romeo na oparciach foteli przednich,
    - pakiet wizualny jak LE500 - progi, lotka, lakierowane CAŁE zderzaki (z listewkami) i lusterka w kolorze nadwozia,
    - usztywnione zawieszenie i inne przełożenie kierownicy - mały obrót, znakomite prowadzenie w czasie jazdy, aczkolwiek koszmar na parkingu,
    - inne hamulce - przód, dziwna sprawa, bo powierzchnia ¶cierna klocka jest taka sama, ale jego mocowanie jest inne - jakby była zastosowana większa zwrotnica - wchodz± klocki od Bravo 1.9TD i 2.0"

Czyli co? Zwrotnica od QV

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Właśnie w LE500 (Edizione Sportiva) a Sportpackiem i QV jest różnica - dwie pierwsze to bodykit Zender i obniżone zawieszenie, aluminium w środku, sportpack zaś to tylko pakiet wizualny i skóra na kierze i gałce, nie wiem czy końcówka tłumika ulter była standardem czy nie w MY'99. W QV też jest chyba alu w środku? Junior miał chyba sporo wspólnego ze sportpackiem, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Co do hamulców i zwrotnicy, szukane po VINie, więc jak dostanę klocki to numer sprawdzę, do czego są.
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

ViP Pirat drogowy Avatar mrksz87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Megane GT220

Domyślnie

Cytat Napisał Rzmudzior Zobacz post
    W QV też jest chyba alu w środku?
    Chodzi o pedaly? U mnie w QV nie bylo nic alu - nawet reczny byl "normalny"
    dwie pierwsze to bodykit Zender
    Co rozumiesz przez body Zendera? Bo pakiet Zendera (zderzaki przod i tyl) ma Kolega Cuma_Borek.
    Takich zderzakow nie bylo ani w QV, ani w LE500, ani w sportivie - mysle, ze byl to pakiet za doplata, albo nawet do kupienia tylko u Zendera.
    Ostatnio edytowane przez mrksz87 ; 09-03-2010 o 19:11
    Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03 -> Honda Civic 1.8 iVtec '09 -> Renault Megane GT220 Grandtour '14
    Nie zabijaj robaczka

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Cytat Napisał mrksz87 Zobacz post
    A jednak sie bawili . Sprawdzalem z Kolega Qubassem z Alfaclubu - jego 145 1.4 T.S. miala duzo ponad 2 obroty od oporu do oporu (mysle, ze jakies 2.7-2.8), natomiast moja 145 qv ma jakies 2.2 obrotu.
    Hmmm, jutro sprawdze u siebie. Jeżeli rzeczywiście tak jest to szacun dla makaronów

Mieszka w
    wschód
    Auto

Domyślnie

Co rozumiesz przez body Zendera? Bo pakiet Zendera (zderzaki przod i tyl) ma Kolega Cuma_Borek. Takich zderzakow nie bylo ani w QV, ani w LE500, ani w sportivie - mysle, ze byl to pakiet za doplata, albo nawet do kupienia tylko u Zendera.
    Mój błąd, fakt Mój kolega ma ten pakiet w totalnym "golasie", przedlifcie - bez ABS czy jakichkolwiek skór etc, ale ma też inne progi i lotkę - faktycznie, albo dopłata, albo co kto wyrzeźbił.
    Czyli aluminimium w środku tylko w L500 i ES. Zewnątrz QV, L500, ES i Sportpack to samo, nie licząc różnych felg i zawieszeń w L500/ES. Junior z zewnątrz "goły" a w środku jak Sportpack. Zostaje jeszcze kwestia co kiedy było, czy przedlift, czy polift - QV i Junior przed liftem, ES,L500, Sportpack po. Rację mam?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Megane GT220

Domyślnie

Zostaje jeszcze kwestia co kiedy było, czy przedlift, czy polift - QV i Junior przed liftem, ES,L500, Sportpack po. Rację mam?
    Junior i QV byly i przed i po lifcie (QV jestem pewien, ze byla - juniora juz nie, ale na 90%).
    ES, L500 - tylko po lifcie - najpierw bylo limited 500 tylko na Niemcy, a potem mozna bylo dokupic pakiet sportiva, ktory byl wlasciwie kopia LE500.
    Natomiast sportpack to sam nie wiem - jest Kolega na forum (Penny21 - http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._ts_rosso.html) na sport kit 1 i ma w nim takie dziwne rurki na zderzakach i z przodu i z tylu - fabrycznie za doplata. Jest to opisane przy Jego temacie o 145

Podobny temat jest juz na Alfaclubie - http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=11987&start=0 - Kolega Williamdrake juz wczesniej wstawil link w ten temat - tam tez warto zajrzec i poczytac
    Ostatnio edytowane przez mrksz87 ; 09-03-2010 o 23:01
    Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03 -> Honda Civic 1.8 iVtec '09 -> Renault Megane GT220 Grandtour '14
    Nie zabijaj robaczka

Mieszka w
    wschód
    Auto

Domyślnie

Ja mam "pack sport 1" na fakturze, i moja bella, jeszcze szczerze powiedziawszy identyczna z kolegi, poza rurkami... Junior na bank był przed liftem w '98 (to miałem na myśli tylko jakoś jasno się nie wyraziłem ), co widać na alfaclubie Zajrzałem, poczytałem, sporo wyjaśnia, zostawia też sporo niedomówień. Ciekawe, czy te packi były w 146? (LE, to wiem że nie, zamiast QV było TI, a reszta?).
    Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 09-03-2010 o 23:24

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Megane GT220

Domyślnie

Junior na bank był przed liftem w '98
    A nie bylo go tez po lifcie?
    Ciekawe, czy te packi były w 146? (LE, to wiem że nie, zamiast QV było TI, a reszta?).
    W 146 tez wystepowala wersja junior (na 90% )
    Nie zabijaj robaczka

Mieszka w
    wschód
    Auto

Domyślnie

A nie bylo go tez po lifcie?
    Przed i po - dwa niejednoznaczne skróty myślowe mi wyszły w dwóch postach