a to trzeba zdjąć tą dźwignie od sprzęgła? a może tak być ze są za małe obroty? bo ja mam nie cale 1000 może 800 coś mam tych obrotów a może to ssanie?
a to trzeba zdjąć tą dźwignie od sprzęgła? a może tak być ze są za małe obroty? bo ja mam nie cale 1000 może 800 coś mam tych obrotów a może to ssanie?
i telepie się tak jak dodaje gazu do mniej więcej 1800 obrotów
a że tak się zapytam co zrobic jak mi ciężko chodzi pedał sprzegła, po przesiadce z TS to troche ciężej wchodzi? Tylko nie piszcze, że sprzegło do wymiany
I jeszcze jedno - jak zdiagnozowac uszkodzony wysprzęglik?
Mam podobny problem , szarpie mi tylko i wylacznie na rozgrzanym silniku i tylko z 1 biegu przy starcie , reszta biegow ok , jak silnik zimny po nocy wszystko jest ok zadnych szarpniec , pojezdze dosyc po miescie zaczyna szarpac z 1 biegu .
odwiedzaktoś to forum?
W dieslu nie ma czegoś takiego jak ssanie, przy rozruchu tylko kąt wyprzedzenia wtrysku się zmienia ale w dziś to już elektronika załatwia. Obroty rzędu 800 są jak najbardziej odpowiednie. Jeśli poduchy są na 100% dobre to pozostaje niestety sprawdzić koło, Pedał sprzęgła wymaga dużej siły?
jak telepie samochodem w momencie "polsprzegła" to pewnie padł docisk sprzęgła, czyli do wymiany komplet sprzegla (cos takiego mialem w mojej 166)
no sprzęgło nie chodzi ciężko.
;/
http://www.zf.com/corporate/en/produ..._flywheel.html to jest link do strony pomysłodawcy koła zamachowego dwumasowego. Pozwoli zrozumieć cel jego stosowania. Jak widać ma tam sporo elementów które tracą swoje właściwości wraz z okresem użytkowania. A co do poduszek silnika - w celu diagnozy to należało by je wymontować - czasem nie widać rozwarstwienia. Jeśli auto jeździło w ciężkich warunkach (zmienny klimat) to one też tracą swoje właściwości jak każda guma.