Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Ma ktoś pomysł co to za zawieszenie?

Użytkownik Rowerzysta Avatar meydey232
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1,9jtd 16v 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał abbazabba Zobacz post
    Ponieważ zdecydowałem że będę wymieniał sprężyny bo tak nisko jeździć się nie da, potrzebuje porady.
    Jakie spręzyny polecacie? Tak aby wysokość wróciła do ustawień fabrycznych(lub nawet ciut wyżej). Proszę o konkretne modele i producentów, oczywiście w rozsądnych pieniądzach.
    Hmmm, to może Eibachy ze sportpacka? Mam u siebie i nie narzekam. Jest trochę niżej niż w serii i oczywiście twardziej co sobie chwalę. Co prawda też czasami o coś się otrze osłona pod silnikiem ale to już na polnych drogach z wyjeżdżonymi koleinami. Wiem jedno - na wyższą serie bym nie zmienił, a niższych bym nie założył

Tak jak już ktoś wcześniej wspomniał daj jakieś ogłoszenie, a ktoś chętny na pewno się znajdzie bo maniaków "gleby" nie brakuje - fajnie to wygląda, ale jak już sam mówiłeś gorzej się sprawdza.

abbazabba
    Gość

Domyślnie

Ok.Jak tylko wymontuję to ogłoszenie dam. Natomiast co kupić teraz? Kayaba jest dobra? około 100 zeta za przednią sprężynę.
    Czy coś innego?

Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto

Domyślnie

W okolicach 100zł przednią to ciężko będzie chyba coś dobrego dostać. Z tego co widzę to ta cała Kayaba to jedna z najtańszych na allegro. Za oryginalną alfowską trzeba dać około 160zł, a za eibacha (taki jak w sportpack'u) 200zł. Wiem jedno, nie warto oszczędzać tych 100 czy 200zł na tym bo prędzej czy później odbije się to na tobie. Teraz masz z tego co piszesz takie bardzo usportowione, a co za tym idzie zapewne stosunkowo twarde. Jak przesiądziesz się na serie to w zakrętach będziesz sie czuł jak na łódce i już tak szybko nie będziesz w nie wchodził. Dlatego też wciąż polecałbym ci eibachy (200zł szt - na przód).
    Najlepiej by było jakby wypowiedział się ktoś kto przetestował kilka różnych zawieszeń. Ja sam jeździłem alfą z serią i wiem, że to już nie to samo co u mnie. Jeździłem także mondeo 2,5 v6 z obniżonym zawieszeniem H&R i jest fajnie na zakrętach, ale dziury są bardzo odczuwalne, aczkolwiek na takie coś jeszcze ostatecznie mógłbym się skusić bo nie jest jeszcze jakoś strasznie niskie, a dziur w naszych drogach coraz mniej

abbazabba
    Gość

Domyślnie

Ale te Eibachy są na wysokości fabrycznej czy obniżane? a może takie i takie? To moje zawieszenie Weiteca jest jeszcze świeże,nie chcę zamieniać sportowych sprężyn na inne sportowe.

Jakiś konkretny link do zwykłych Eibachów?

Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto

Domyślnie

Poniekąd sprężyny eibacha są wysokością fabryczną bo sportpack był opcją Zawieszenie to jest o 20mm (lub 30mm - różnie podają) niższe względem totalnej serii, ale zapewniam cię, że nie jest to jakoś strasznie nisko. U ciebie swoje robią jeszcze 18" felgi, widziałem twój temat, że chcesz zmienić na 17" lub 16" - wtedy już odczujesz dużą różnicę. W krakowie zapewne odbywają się jakieś spoty alfisti, tak więc podłącz się do spotkania i zapewne ktoś będzie miał sportpacka, może nawet jakiś uprzejmy kolega cię przewiezie i wtedy ocenisz
    Tak z ciekawości zapytam - jakie masz amorki?

abbazabba
    Gość

Domyślnie

Co ja tam mam to jeszcze nie wiem. Jadę zaraz po świętach na wymianę rozrządu i łożyska, to się więcej dowiem odnośnie zawieszenia.