Witam!
Mam do Was pytanie o tylny zawias, otóż jak Wam wytrzymuje? U mnie pukało, wymieniłem łączniki i jest lepiej, ale nadal coś puka, może wahacze? amortyzatory są ok... Wymienialiście tylne wahacze bądź tuleje? Pozdrawiam!
Witam!
Mam do Was pytanie o tylny zawias, otóż jak Wam wytrzymuje? U mnie pukało, wymieniłem łączniki i jest lepiej, ale nadal coś puka, może wahacze? amortyzatory są ok... Wymienialiście tylne wahacze bądź tuleje? Pozdrawiam!
Sprawdź ślady na klapie, bo może to klapa bagażnika stuka o zderzak. Można ją delikatnie wyregulować przy pomocy odbojników. Ja tak miałem, lakier na klapie lekko się przez to wytarł od spodu.
Jeśli chodzi o zawieszenie to jest bardzo mocne, mimo że gumy tulei wyglądają staro wszystko jest sztywne jak trzeba. Robiłem ostatnio przegląd. Jedyne co do tej pory wymieniłem to jeden łącznik stabilizatora i sprężyna.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Dziękuję za odpowiedź, faktycznie zerknę pod klapę, a wiesz może gdzie (poza ASO) można dostać tuleje lub całe wahacze na tył?
sprawdzałes na: https://www.fiat-autoparts.com/ ?
Wahacz tył koszmar tylko całość za ok. 1000zł!!!!!
Tulejek brak. Poza tym sama zwrotnica ma 3 tuleje ich też brak. Jedynie wahacz górny tylny tzw. banan kosztuje 200zł
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów