Temat: Widziany \ Widziana...

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

srebrna 156 SBL na kącikowych ramkach
    jechała od mikołowa w stronę tych
    pozdr.

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lenny Zobacz post
    pozdrowienia dla mrutyny, który przeleciał (w zasadzie to dosłownie) koło mnie bus pasem dzisiaj na 29 listopada...
    a dziękuję i również pozdrawiam, ja wprost uwielbiam al. Listopadowe choć troszkę mniej niż Opolską i Bora Komorowskiego... kto jechał ze mną ten wie

Cytat Napisał wind Zobacz post
    Pozdro dla Mrutyny,/dopiero teraz/ widzianego na Giszowcu w Katowicach, widziałem, ale jechałem zamyślony na maxa Ale kierunki przed skrętem były
    hehe ja zauważyłem nawet pomachałem i również pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 02-04-2010 o 18:11

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Klub citroena miał/ma taki patent że na lusterku nalepiało się żółte kółko widoczne z pewnej odległości. I to wskazywało na to czy właścicel należał do "pozdrawiaczy" łatwiej więc było o wymianę uprzejmości bez niemiłego uczucia że ktos nas olewa. Może by cos podobnego wymyślić??

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Klub citroena miał/ma taki patent że na lusterku nalepiało się żółte kółko widoczne z pewnej odległości. (...)
    Może by cos podobnego wymyślić??
    jak by ludzie mieli ramki klubowe to by wiadomo było . Jest ona w takich kolorach że na prawdę widać ją z niezłej odległości. Oczywiście na trasie gdzie prędkość jest większa niż w ruchu miejskim różnie to bywa. Ale z drugiej strony to chyba mało kto zgodzi się na przyklejenie naklejki np. na lusterko. Domyślam się że kolor musiał by byś jakiś jaskrawy by było go widać z daleka

W@ri@t
    Gość

Domyślnie

no ramki nie zawsze sa widoczne, a np tak jak ja z przodu nie mam ramki w ogole i ktos jadacy z naprzeciwka nie wie czy jestem ze spoleczenstwa alfistow. pozdrawiajac malo kto odpowiada w kato tylko 3 odmachalo, na trasie jeszcze nikt nie zareagowal na pozdro. a jezdze codziennie A4 od kato wskakujac na S1 do imielina. w imielinie pozdro poszlo do 4 i nikt nie odpowiedzial. przez imielin przejezdza czerwona 147 ktora pozdrawialem juz 2 razy i zero reakcji. na A4 poszly awaryjki do kolegi z jaworzna i tez nic.
    zaczne chyba wkladac karteczki z "pozdro forum alfaholicy" za wycieraczki stojacych na parkingach alf. moze zwiekszy sie nasze grono jak kogos nie ma tu jeszcze;P

pozdro dla wszystkich Alfaholikow

Miss Alfaholicy 2011 Znawca Avatar aniucha05
    Mieszka w
    Mysłowice, Poland
    Auto
    Alfa 147 1.6 16V & 159 2.2 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał W@ri@t Zobacz post
    w imielinie pozdro poszlo do 4 i nikt nie odpowiedzial. przez imielin przejezdza czerwona 147 ktora pozdrawialem juz 2 razy i zero reakcji. na A4 poszly awaryjki do kolegi z jaworzna i tez nic.
    zaczne chyba wkladac karteczki z "pozdro forum alfaholicy" za wycieraczki stojacych na parkingach alf. moze zwiekszy sie nasze grono jak kogos nie ma tu jeszcze;P

pozdro dla wszystkich Alfaholikow
    wczoraj tez jechałam przez Imielin, faktycznie jest tam czerwona 147 po FL... także bez odmachania...
    w Bieruniu podobnie.. cisza jak makiem zasiał, powtórka w Oświęcimiu
    a co do wkładania karteczek to Kolega z oświęcimia ma takowe... trzeba tylko się zgadać na przekazanie
    I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna Zobacz post
    jak by ludzie mieli ramki klubowe to by wiadomo było . Jest ona w takich kolorach że na prawdę widać ją z niezłej odległości. Oczywiście na trasie gdzie prędkość jest większa niż w ruchu miejskim różnie to bywa. Ale z drugiej strony to chyba mało kto zgodzi się na przyklejenie naklejki np. na lusterko. Domyślam się że kolor musiał by byś jakiś jaskrawy by było go widać z daleka
    dokładnie, ramki klubowe prawie zawsze widać, no chyba że ktoś jedzie na trasie z taką prędkością, że wszystko się rozmywa

Cytat Napisał aniucha05 Zobacz post
    a co do wkładania karteczek to Kolega z oświęcimia ma takowe... trzeba tylko się zgadać na przekazanie
    nie z Oświęcimia tylko z Olkusza, a w zasadzie to gdzieś spod Olkusza
    Today we are living our future memories..

Dareczek
    Gość

Domyślnie ramki??

A gdzie takowe można jeszcze dostać bo bardzo chętnie bym oznakował swój wóz

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Klub citroena miał/ma taki patent że na lusterku nalepiało się żółte kółko widoczne z pewnej odległości. I to wskazywało na to czy właścicel należał do "pozdrawiaczy" łatwiej więc było o wymianę uprzejmości bez niemiłego uczucia że ktos nas olewa. Może by cos podobnego wymyślić??
    Już wymyślono - scudetto...

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

Cytat Napisał Dareczek Zobacz post
    A gdzie takowe można jeszcze dostać bo bardzo chętnie bym oznakował swój wóz
    na forum były do kupienia ale niestety się już skończyły. Nie wiem kiedy będzie kolejna tura. Ale kolega z Krakowa, MarekV6 ma też ramki do sprzedania, więc skontaktuj się z nim
    Today we are living our future memories..