Woskowanie, wymiana opon na letnie, filtra powietrza, rozrząd i pasek alternatora
Woskowanie, wymiana opon na letnie, filtra powietrza, rozrząd i pasek alternatora
Wymiana kół na letnie oraz zamontowanie nowiutkiego aparatu zapłonowego![]()
Wzmacniacz Signat fury 400 i skrzynia JBL ;p
hmmm co ja dziś zrobiłem dla swojej Belli?? No może nie ja dosłownie ale powiedzmy że byłem sponsorem... więc wahacze górne i dolne, wahacze poprzeczne wszystkie cztery, łączniki stabilizatorów przód, klocki tył i na razie to chyba tyle bo portfel przeszedł poważny lifting... Na dniach rozrząd i tarcze z tyłu... a jutro kąpanie i woskowanie bo w sobotę jedziemy na Spocik do Czech![]()
Oszukałem przeznaczenie i pomimo, że Balla jeszcze w serwisie coś porobiłem![]()
W trójkę bo w trójkę, ale założyliśmy (ale jazda próbna dopiero w poniedziałek). Spokojnie - po założeniu różnica na średnicy jest 1,0-1,5cm:
Stary stabilizator:
Stary wahacz górny, a właściwie tylko sprawdzenie gumy - czy był oryginał:
![]()
Tylko powstał kolejny problem z alusami:
http://www.forum.alfaholicy.org/156/..._17_toora.html
...
Ostatnio edytowane przez twardy ; 09-04-2010 o 17:35
Wymiana opon na letnie oraz odebrałem paczkę z tarczami, klockami i zestawami naprawczymi do hamulców na przód i tył - łady widok - Mikody nawiercane + TRWTeraz tylko smar miedziany mi przyjdzie i w tygodniu montaż... Wyczyściłem też przepustnicę, a za sprawą zakupów hamulcowych również portfel... ;P
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Odkładana od kilku dni wymiana filtra i oleju silnikowego,doczekała się realizacji.
ALFA ROMEO 156 1,9 JTD.
Podsumowanie ostatniego miesiąca:
- nowe opony Pirelli Cinturato P7
- w końcu felgi aluminiowe założone
- naprawiony wyciek paliwa z kolektora
- wymienione łączniki stabilizatora
- zbieżność ustawiona
- woskowanie ręczne
A dziś wyszykowanie Alfy na trase do Lipska na targi AMI
- wymienione żarówki stop
- w końcu usunięcie błędu AirBaga (samodzielnie)
- odkurzanie
- uzupełnienie płynów
-
Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
Co mi się przez łapki przewinęło:
Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v
- umyta bella
- nawoskowana
- odkurzenie wnętrza
- sprawdzenie płynów
- plakowanie wnętrza