Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Temat: pakuje kase w swoją alfe

Użytkownik Romeo Avatar kaes
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Cytat Napisał elpaco Zobacz post
    jak nie padło pytanie? Godne polecnia są instalacje nie zamontowane w AR.
    Potwierdzam- nie niszczą silnika.
    Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
    To 145 boxerek oczywiście!

amoook
    Gość

Domyślnie

Jeśli chodzi o LPG to jestem przeciwnikiem, więc nie będę Ci doradzał.
    Zaś alufelgi to 16'' Speedline wyglądają orgazmicznie, bądź wyżej wymienione Quadrifoglio. Na pewno nie daj skusić się na kujące w oczy nowe felgi po 1000-1300 złotych, są to chińskie wyroby kiepskiej jakości, więc jak kupisz większą felgę to musisz liczyć się z tym, że na pewno szybciej ulegną skrzywieniu niż używane porządne felgi.
    Zawieszenie to KYB, chociaż Sachs też jest w porządku.
    Tak na marginesie, wydawaj tą kasę z głową, warto poszukać części, czasami trafi się coś nieco taniej, bo te 4 tys. szybko Ci się rozejdą. Najpierw popracuj nad stanem technicznym, bo to na pewno da Ci większą radość niż felgi z oponami za kupę kasy.
    Może skoro masz 4tys. pomyśl o sprzedaży belli i zakupie takiej z silnikiem diesla i klimą jeśli w tej nie masz, myślę że będzie to lepsze niż podtlenek butanu...
    Pozdrawiam i życzę miłego wydawania kasy

idclip
    Gość

Domyślnie

Jesli chodzi o gaz.. miesiecznie wydaje ok 800zl na paliwo, mniej niz 10l benzyny nie udalo mi sie jescze spalic... dlatego decyduje sie na lpg, poniewaz kredyt wtedy bedzie mi sie sam splacal.. miesiecznie wydam 400-500pln na lpg w zaleznosci od tego ile bede jezdzil i juz 300-400zl mam w kieszeni co pokryje rate mojego kredytu. Rozsądek mowi mi zebym zalozyl 15' ale kuszą mnie jakies 16stki... te z krakowa 15stki jakos mnie nie powalaja ale z oponami za 1300 to rozsadna cena szczegolnie ze mieszkam w krakowie i moge je obejrzec. A amortyzatory Sachs sa zle ? bo za jednego KYB'a mam 2 Sachsy...
    Felgi: http://moto.allegro.pl/item993280454...lfa_romeo.html
    cos takiego jak myslicie jakby wygladalo ? najpierw chce sie bardziej skupic na mechanice i zobaczymy ile kasy zostanie na felgi

Jesli chodzi o sprzedaz nie wiem czy to bedzie latwe w tym stanie w jakim jest auto, nei jest to jakas tragedia ale jest kilka rzeczy do zrobienia... najchetniej przerzucil bym sie na 145 1.6TS .. z lpg ;] diesel raczej odpada
    Ostatnio edytowane przez idclip ; 14-04-2010 o 21:40

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM

Domyślnie

rozumiałbym jeszcze montaż LPG przy 2.0 2.5 ale 1.4 nie pali strasznie dużo. Lepiej dołożyć i kupic dieselka.
    Nom ja pisałem o sobie... a mój pali tak średnio 12/100...

Zresztą 1.4 TS też nie jest wzorem w spalaniu i niektórym łyka w mieście ~ 10, a to już sporo przy cenie benzyny 4,60zł..

Felgi: http://moto.allegro.pl/item993280454...lfa_romeo.html
    cos takiego jak myslicie jakby wygladalo ?
    Fwlgi fajne, ale jak już ktoś pisał trzeba uważać na jakość. Choć na pewno ładnie się będą prezentować

Jak nie udało Ci się spalić mniej niż 10/100, to przyjrzyj się mieszance i sondzie lambda
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
    AR 155 2.0 16v '95
    AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
    AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG

amoook
    Gość

Domyślnie

Podobają mi się Tylko do tego koniecznie logo Alfa Romeo w środek Jeśli rzeczywiście dużo jeździsz i auto na Ciebie zarabia to i zarobi na kredyt
    Reasumując to skoro dużo jeździsz, to kup 15'' to idealne połączenie pomiędzy komfortem, a wyglądem chociaż profil 45 to nie jest aż taka niska opona

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Amorki KYB Excel-G Twin Tube
    Felgi OZ Anniversary R16 na oponie 205/45
    A instalacja gazowa? Zahacz o dział LPG, tam Ci prawdę powiedzą.
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

elpaco
    Gość

Domyślnie

Tia kredyt płaci się sam, zwłaszcza przy częstszej wymianie oleju, filtów, filtra gazu, regulacji tego shitu, droższym przeglądzie, niechybnej awarii za parę tyś km. spowodowanej właśnie gazem. Gaz pasuje do opla ew. jakiegoś wieśwagena. Do alfy, mb i subaru zdecydowanie nie. Moje zdanie? Lepiej będzie jak zainwestujesz w używane oryginalne alusy AR i rozsądne cenowo opony a resztę pieniędzy włożysz w doprowadzenie alfy do stanu w jakim powinna być. Auto wtedy odwdzięczy się Tobie i napewno nie zawoła o kolejny kredyt... bo gaz silnik spspuł... zresztą sory ale zwolennikiem LPG nie jestem... doświadczenia pokazały mi że do gazu to się........ nadają.

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Tia kredyt płaci się sam, zwłaszcza przy częstszej wymianie oleju, filtów, filtra gazu, regulacji tego shitu, droższym przeglądzie, niechybnej awarii za parę tyś km. spowodowanej właśnie gazem. Gaz pasuje do opla ew. jakiegoś wieśwagena. Do alfy, mb i subaru zdecydowanie nie. Moje zdanie? Lepiej będzie jak zainwestujesz w używane oryginalne alusy AR i rozsądne cenowo opony a resztę pieniędzy włożysz w doprowadzenie alfy do stanu w jakim powinna być. Auto wtedy odwdzięczy się Tobie i napewno nie zawoła o kolejny kredyt... bo gaz silnik spspuł... zresztą sory ale zwolennikiem LPG nie jestem... doświadczenia pokazały mi że do gazu to się........ nadają.
    Dobrze zrobiona instalacja nic nie zmienia. Zły gaz psuje silnik, jak ktoś go umie zrobić, to może zepsuć najwyżej humor kogoś, kto ma diesla
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

Użytkownik Romeo Avatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław.
    Auto
    1999r AR 146 1.4 TS 16v -> 2004r AR 156 SW 1.9 JTDm -> 2002r AR 156 2.4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiuŻar Zobacz post
    Zresztą 1.4 TS też nie jest wzorem w spalaniu i niektórym łyka w mieście ~ 10, a to już sporo przy cenie benzyny 4,60zł..
    Mój pali lekko ponad 7 w trasie, w mieście <8 litrów

Użytkownik Świeżak Avatar Varrels
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    [156] silnik 2,4 JTD rok produkcji 99

Domyślnie

Miałem ten sam problem co ty wydawałem po 700zł na PB. W końcu się wkurzyłem i zainstalowałem LPG zrobiłem na niej już 35tys i jest DOBRZE za 60zł robię 300km i spokojnym sercem mogę polecić.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia