Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Temat: pakuje kase w swoją alfe

idclip
    Gość

Domyślnie pakuje kase w swoją alfe

Witam,
    Pozyczyłem dzisiaj pieniądze aby upiekszyć moją alfe 146. W zwiazku z tym mam kilka pytan:
    po 1 chcialbym zamontowac instalacje lpg, macie cos godne polecenia ? gaz oczywiscie sekwencyjny, silnik w mojej belli to 1.4 TS... na ktore rzeczy w silniku musze zwrocic uwage instalujac lpg.. typu swiecie, wtrysk do wymiany etc ?
    po 2 zamierzam kupic alusy + opony ... co polecacie, jaki rozmiar felgi , opony
    jutro rano jestem umowiony z mechanikiem na oględziny mojego auta... na pewno mam do zrobienia zawieszenie przod... jesli bede musial kupic amortyzatory chyba zdecyduje sie na Sachsy bo z tego co czytalem na forum uzytkownicy je polecają...takze jutro napisze jescze co mam do zrobienia, bardzo prosze o pomoc poniewaz jestem nie doswiadczonym uzytkownikiem AR ;], mile widziane link z allegro. Dodam ze mam do wydania okolo 4 tys z lekkim plusem.. chcialbym te pieniadze wydac madrze takze piszcie swoje opinie
    z gory dzieki za pomoc

Użytkownik Romeo Avatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław.
    Auto
    1999r AR 146 1.4 TS 16v -> 2004r AR 156 SW 1.9 JTDm -> 2002r AR 156 2.4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał idclip Zobacz post
    Witam,
    Pozyczyłem dzisiaj pieniądze aby upiekszyć moją alfe 146. W zwiazku z tym mam kilka pytan:
    po 1 chcialbym zamontowac instalacje lpg, macie cos godne polecenia ? gaz oczywiscie sekwencyjny, silnik w mojej belli to 1.4 TS... na ktore rzeczy w silniku musze zwrocic uwage instalujac lpg.. typu swiecie, wtrysk do wymiany etc ?
    jutro rano jestem umowiony z mechanikiem na oględziny mojego auta... na pewno mam do zrobienia zawieszenie przod... jesli bede musial kupic amortyzatory chyba zdecyduje sie na Sachsy bo z tego co czytalem na forum uzytkownicy je polecają...takze jutro napisze jescze co mam do zrobienia, bardzo prosze o pomoc poniewaz jestem nie doswiadczonym uzytkownikiem AR ;], mile widziane link z allegro. Dodam ze mam do wydania okolo 4 tys z lekkim plusem.. chcialbym te pieniadze wydac madrze takze piszcie swoje opinie
    z gory dzieki za pomoc
    Panie, weź jej Pan nie gazuj.

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Witam,
    z gory dzieki za pomoc
    Zaczynał bym od kalkulacji:ilośc przejechanych km-różnica w cenie benzyna vs lpg-cena montażu instalacji.Pamiętaj że przy sprzedaży nikt za instalacje nie dopłaci.Wręcz przeciwnie.Amortyzatory założył bym KYB.Alufelgi tylko takie jak występowały w tych modelach.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Cytat Napisał sn00p Zobacz post
    Panie, weź jej Pan nie gazuj.
    Niby dlaczego? Konkrety proszę... :roll:

Wszystko zależy od tego, ile ktoś jeździ samochodem i jak długo ma zamiar go użytkować.
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

zdaje się że nie padło tutaj pytanie czy gazować auto czy nie, więc prosze pisać na temat!!!

również polecam amorki KYB
    aluski to sam zdecyduj czy ma być wygodnie (14ki) czy ma auto wyglądać (16ki) i wtedy szukaj porad.

co do gazu poczytaj dział LPG
    Ostatnio edytowane przez bobryt ; 14-04-2010 o 15:23
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

elpaco
    Gość

Domyślnie

po 1 chcialbym zamontowac instalacje lpg, macie cos godne polecenia ?
    jak nie padło pytanie? Godne polecnia są instalacje nie zamontowane w AR.

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM

Domyślnie

Cytat Napisał elpaco Zobacz post
    jak nie padło pytanie? Godne polecnia są instalacje nie zamontowane w AR.
    Haha...

A tak serio, to ostatnio się złożyło, że przyglądałem się lpg i do naszych TS'ów tylko Stag 300 na wtrysku, czyli od 2300 - 2800zł za instalację z montażem. Przy moich wydatkach na paliwo, instalacja zwróciła by mi się po 8 miesiącach... Ale nienawidzę podtlenku lpg i płacę dalej za benzynę...

Alumki nie koniecznie muszą być 14 lub 16... oryginalne były 15 i jak kupisz na allegro kpl. 15" speedline'ów za 500zł z oponkami to od razu Bella się ucieszy

A amorki jak już ktoś pisał: KYB!

Pozdrawiam,
    GrzesiuŻar

P.S. Dobra rada - nie wydawaj porzyczonej kasy na dodatki typu alu... LPG i zawieszenie ok, ale nie na przyjemności... Sam zapracuj i dopiero dopieszczaj - taki moje zdanie
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
    AR 155 2.0 16v '95
    AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
    AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Koledzy szczerze mówiąc amorki KYB do mojej alfy kosztowały ponad 500 zł/szt. a kupiłem oryginalne za 379 zł/szt. więc nie wiem z czym one są lepsze od oryginału.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

elpaco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiuŻar Zobacz post
    Ale nienawidzę podtlenku lpg i płacę dalej za benzynę...
    rozumiałbym jeszcze montaż LPG przy 2.0 2.5 ale 1.4 nie pali strasznie dużo. Lepiej dołożyć i kupic dieselka.
    Ostatnio edytowane przez elpaco ; 14-04-2010 o 18:17

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Carlos71
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 145 1.4 TS Pack Sport, jest GT 1.9 JTD

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia