Miałem podobny problem. Trzęsło mi silnikiem podczas ruszania... bez znaczenia czy z gazem czy bez gazu. Oczywiście jak ruszałem z wyższych obrotów, to nie szarpało. W każdym razie problem sam się wyjaśnił... We wtorek całkiem padł docisk sprzęgła. To on był u mnie przyczyną. Dodam jeszcze, że cały czas sprzęgło działało bardzo dobrze i lekko.
Na Allegro kompletne sprzęgło Valeo z wysyłką 590zł + wymiana u mnie ok. 250zł. Ewentualnie jeszcze do tego nowy uszczelniacz wału ok. 80-90zł.
czyli w h.. i jeszcze troche:/
u mnie szczegolnie na polsprzegle telepie glownie podczas ruszania az czasami cala buda trzesie ze hoho, sprzeglo nowe jeszcze nawet 2000 km nie zrobili i byc moze i u mnie koncza sie poduszki, jeszcze tego nie sprawdzalem gorny drazek od silnika jakby uszkodzony ale cholera go wie, zrobie zdjecia to moze cos to da
Witam! Przyłącze się do tematu , u mnie trzęsie przy odpalaniu tak tuu duu duu i chodzi czasami ładnie miękko pali , raz ruszałem pod górkę i na mokrej trawie koła lekko zerwały przyczepność to tak zaczeło stukać ze szok , na moje oko to mogą być poduszki? raz na skręcie redukcja do trójki ale samochód wolno się toczył to tez złapało tżęsienie