Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Temat: Otwieranie/domykanie szyb z pilota

krolik_AR156
    Gość

Domyślnie

U mnie (AR156SW 2002r.) także w ogóle nie działają z pilota...

whisky2012
    Gość

Domyślnie

W przypadku mojej niuni mruga i w jedną i w drugą stronę z pilota chociaż mam problem z prawą szybą ale to chyba już problem prowadnicy bo chodzi jak wóz z węglem.

P.S Demontował ktoś szybę lub robił jakieś korekty, do dziś nie weim jak odczepić górną część tapicerki przy samej szybie, spinki u dołu i w środku odczepiałem ale góra to już chyba ...sam nie wiem. Pomóżcie!!!

Nie żałuje wyboru rocznika dobrze eksploatowana chodzi jak myszka i te bajerki szmerki bez obrazy do innych roczników pozdrawiam

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał whisky2012 Zobacz post

P.S Demontował ktoś szybę lub robił jakieś korekty, do dziś nie weim jak odczepić górną część tapicerki przy samej szybie, spinki u dołu i w środku odczepiałem ale góra to już chyba ...sam nie wiem. Pomóżcie!!!
    Demontowałem ostatnio tapicerkę z wnętrza bo chciałem coś "wykombinować" z głośniczkami oryginalnymi. Z głośnikami nic nie zrobiłem ale ściągałem boczki.
    W moim przypadku były to 3 śrubki z dołu, jedna troszkę wyżej nad schowkiem w boczku przytrzymująca klawisze od szyb i sterowanie lusterkami, potem jeszcze 2 śruby imbusowe na "rączce" do zamykania drzwi od środka. Oczywiście do tego trzeba przy klamce wyciągnąć wysokotonowca przykręconego jedną śrubką pod maskownicą.
    Następnie trzeba "powyczepiać" te zaczepy które trzymają boczki, mocno i gwałtownie szarpiąc do siebie.
    Gdy wszystko odejdzie, całość dźwigamy mocno do góry aby wysunąć boczek całkowicie z zaczepu przy szybie.
    Nie zapomnieć o odczepieniu lampki w boczku aby czasem jej nie wyrwać.
    Potem pozostaje ściągnięcie maskownicy piankowej z drzwi i można elegancko dostać się do szybki.

whisky2012
    Gość

Domyślnie

Dzięki wielkie wojtekml rozchodziło mi się o końcowy etap czyli ciągnąć do góry ok super w poniedziałek dostane się wreszcie do tej szybki.

Co prawda szarpałem się ale nie chciałem uszkodzić lub urwać czegoś niepotrzebnego .pozdrawiam a przy okazji też jestem Wojtek

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał whisky2012 Zobacz post
    Dzięki wielkie wojtekml rozchodziło mi się o końcowy etap czyli ciągnąć do góry ok super w poniedziałek dostane się wreszcie do tej szybki.

Co prawda szarpałem się ale nie chciałem uszkodzić lub urwać czegoś niepotrzebnego .pozdrawiam a przy okazji też jestem Wojtek
    Bardziej to wyjdzie jak będziesz pchał od dołu do góry
    I też przy okazji miło mi, widzę że mieszkasz w Bełchatowie, gdzie mój kuzyn.
    Wkrótce tam będę bo jedziemy w odwiedziny, być może się spotkamy.
    Pozdrawiam

whisky2012
    Gość

Domyślnie

Nie ma sprawy, jak będziesz w Bełku to daj znać...

A dlaczego nie dałeś rady wykombinować nic z tymi głośnikami pytam bo mój prawy już prosi się o wymianę... przy większym bicie chrapie ...a myślałem o czymś mocniejszym na przód??

pozdro

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Mnie bardziej chodziło o wytłumienie głośnika, ale jak go wykręciłem i zobaczyłem że za nim dość blisko opuszcza się szybka to zrezygnowałem
    Po prostu nie chciało mi się z tym bawić, a sprzęt i tak nie gra źle ale mógłby pewnie lepiej...
    Ostatnio dokładałem sobie z tyłu wysokotonowce, bo niestety nie było. Stwierdziłem też że może wytłumię te niskotonowe ale na chęciach się skończyło, może kiedyś hehe....
    Pozdro.

Szyndzielosz
    Gość

Domyślnie

Witam,

mam podobny problem jesli szyby ida w doł wszystko jest okej natomiast jak maja isc do gory to lewa ok. prawa natomiast przycina w połowie i stoji.. : | czy głownym problem jest prowadnica?!

whisky2012
    Gość

Domyślnie

Witam Szyndzielosz dam ci znać i zrobię parę fotek w tym tygodniu mam ten sam problem i jestem gotów do wykonania korekty bo nery mnie trzymają jak coś nie gra z moją lalką pozdrawiam

Szyndzielosz
    Gość

Domyślnie

ok, czekam na jakakolwiek pomoc : )

ja moze jakos to zrobie w weekend, ale nie wiem czy jak zabiore sie sam to nie skrzywdze Ali..