Elo Elo!!
Mam pytanie czy dobierał sie ktoś z Was do siłownika zamka centralnego ?? Da sie go rozebrać i jakoś przesmarować ????? ponieważ w przednich prawych drzwiach pracuje dobrze ale ostatnio zaczął wydawać strasznie dziwne dźwięki ;//
Elo Elo!!
Mam pytanie czy dobierał sie ktoś z Was do siłownika zamka centralnego ?? Da sie go rozebrać i jakoś przesmarować ????? ponieważ w przednich prawych drzwiach pracuje dobrze ale ostatnio zaczął wydawać strasznie dziwne dźwięki ;//
Może to nie sam siłownik,tylko metalowe cięgno spadło z plastikowego wieszaka i się tłucze :?: :?:
Niestety nieNapisał grzelutek
dziś rozebrałem drzwi i wykręciłem zamek! nie wiem tylko jak dobrac sie do tego siłownika bo on jest w obudowie razem z zamkiem!! widziałem tam tylko 3 srubki ale po ich wykreceniu dalej nie mogłem sie dostac do siłownika !!!!
Żeby się do niego dostać, trzeba go nieco zepsuć, a jaśniej mówiąc wyłamać kawałek plastusia.
sprobuje jak mówisz, mam tylko nadzieje ze wyłamie odpowiedni kawałek plastiku :mrgreen:Napisał Scrat
Ile może kosztować taki siłownik :?: bo tak czy siak potrzebuje jeden do tyłu (zdechł)
Sam silniczek jest ciężko dostać jak mi się trafil, to zapłaciłem chyba 15zł/
Jak go rozkręcisz (te 3 śrubki) gdzieś na środku jest plastuśny " dinks" który to trzyma cały zamek w kupie i to na nim trza się wyżyć :mrgreen: :mrgreen: tylko ostrożnie![]()
Scrat dzięki wielkie!!
Napisał Scrat
nie popuszczę mu!!
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
Ja od gościa który sprowadza Alfy na części zapłaciłem za siłownik z zamkiem 40 złoty plus wysyłka więc nie wiem czy CI się opłaca go rozbierać ale jak chcesz jak zaczął się psuć to lepiej go wymień
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
niby nie dużo ale nie ma gwarancji, że za miesiąc czy dwa nie padnie ;//a od gościa który sprowadza Alfy na części zapłaciłem za siłownik z zamkiem 40 złoty plus wysyłka więc nie wiem czy CI się opłaca go rozbierać ale jak chcesz jak zaczął się psuć to lepiej go wymień
w weekend będę sie tym bawił, jeżeli sie nie uda to zostaje chyba tylko allegro![]()
A jaką masz gwarancje że jak popsikasz WD 40 na to , to wytrzyma dłużej niż miesiąc?
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.