Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Temat: 159 ti vs A5 2.0TFSI

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Asturas
    Mieszka w
    Rovaniemi
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.9 TD '94

Domyślnie

To ja z mojej strony podsumuję to tak.
    Właśnie obejrzałem odcinek drugi czwartego sezonu Top Gear. Tam Clarkson testował AR 166 3.2 V6. I powiedział, że za każdym razem gdy widzi kogoś w BMW czy Audi ma ochotę powiedzieć "Kupiłeś niewłaściwy samochód".
    I tyle ode mnie w temacie
    Alfa Romeo 155 1.9 TD '94 Verde Mirto - jedna z 15652 egzemplarzy

Użytkownik Ogier Avatar dachu
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    brak

Domyślnie

Moje zdanie jest takie czy 159 lub A5 to powinieneś sam sobie na to odpowiedzieć.Ponieważ zawsze będą jakieś różnice zdań,a nie zawsze trzeba słuchać co ludzie powiedzą.Jak kupiłem swoją AR 166 to słyszałem tylko jedno,coś ty zrobił,tylko nie alfa.Teraz mam wyrbione swoje zdanie i po roku użytkowania powróciłem na Bmw ponieważ bardziej mi odpowiada,a chyba o to chodzi że auto ma być dla Ciebie a nie tylko na pokaz.
    była:AR 166 2.4jtd 136km 99r.,
    było:Bmw E39 525 tds touring,
    było:Bmw e38 725 96r.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Cytat Napisał Asturas Zobacz post
    Właśnie obejrzałem odcinek drugi czwartego sezonu Top Gear. Tam Clarkson testował AR 166 3.2 V6. I powiedział, że za każdym razem gdy widzi kogoś w BMW czy Audi ma ochotę powiedzieć "Kupiłeś niewłaściwy samochód".
    Czy wszystko na tym forum musi opierać się na opinii Clarksona i Top Gear?

Ogólnie w temacie wypowiadają się osoby, które najmniej miały do czynienia z tymi autami...

BTW - nie można polegać na czyjejś opinii, bo jeden lubi gorzkie, a drugi słodkie...
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

MacIntosh
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał turtil Zobacz post
    Radzę Ci brać Audi, lepiej trzyma cenę, jest marką super pewną i wg mnie niestety jest to autko o trochę wyższym prestiżu. Ale to tylko moje osobiste zdanie. Pozdro.
    Jeśli kupujesz auto tylko dlatego, że lepiej trzyma cenę, prawodopodobnie nie umiesz cieszyć się zyciem.
    A co do prestiżu audi... trudne do oceny. Poza tym, znów: o prestiż Ci chodzi tylko? Prestiż wsród miłośników niemieckich wagonów większy da Ci audi.
    Prestiż wsród ludzi ciekawych, z wyobraźnią, takich, z którymi nie sposób się nudzić... będziesz miał z alfą.

Wybieraj

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Czytając ten spór taki jak wiele innych gdy zderza się włoska z niemiecką motoryzacją każdemu trzeba przyznać trochę racji.
    Werdykt jaki by nie był to jest subiektywny.
    "To trzeba czuć" jaki samochód do Ciebie pasuje. Jak tego nie czujesz to i tak nie będziesz miał 100% satysfakcji bez względu na wybór. Jak kogoś ciągnie do AR to ma zupełnie inne kryteria niż ten co lgnie do VW.

Ja jestem indywidualistą, miłośnikiem "smaku", stylu i włoskiej motoryzacji z AR na czele. AR trzeba chcieć posiadać a nie rachować o jej wyborze z "sąsiadami". Ja na "kilkudziesięciodomowym" osiedlu jedyny mam włoski samochód (a niebawem i AR) i jestem z tego dumny.

P.S. A tak subiektywnie to popieram stanowisko Asturas`a i MacIntosh a wszczególności avatar AlfaFAN
    Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 26-04-2010 o 21:29

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

to tak jak z dziewczynami
    jedni lubia blondynki inni brunetki itd
    jednemu podoba sie Kaska a innemu Baska;p
    fakt sa tez takie na ktore leca wszyscy;p
    ale one z reguly pozostaja w strefie marzen
    tak samo jest z autami sa super fury ktorymi kazdy sie zachwyca
    i tez sa w strefie marzen
    wiekszosci zostaje wybor pomiedzy przyziemnymi autami i jednemu podoba sie alfa innemu audi
    sa tez "sliczne" ssangyongi i jakos ludzie tym jezdza
    wg.mnie kazdy powinien kupic auto /poszukac dziewczyne na miare swoich mozliwosci i swojego gustu
    robic cos na pokaz nie ma sensu
    zreszta alfe kupuje sie sercem a nie rozsadkiem;d
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Pingwin
    Gość

Domyślnie

ja lubię brunetki, blondynki, Kaśki i Baśki.

Korczu
    Gość

Domyślnie

Biore Alfe a kolega jesli czuje ze jego styl zycia i osobowosc przemawia do Audi niech bierze Audi,a jesli zyje troszke jak "mariano italiano"pije włoskie Perroni Nasrto azurro niech bierze Alfe

tak to juz jest w zyciu jeden lubi ogórki,a drugi księdza córki

JFC
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał krzysik29 Zobacz post
    Proszę o radę. Jak w temacie zastanawiam sie nad tymi modelami. 159 będzie nowa tylko czy obnizone zawieszenie w wersji ti( 1750 TBi) nie przyspozy mi więcej udręki niż przyjemnosci ?? Czy postawić na niemiecką, lekko nudną technologię(ale takze piekną).
    Proszę o rzetelne porady, dziękuję.
    Zanim podejmiesz decyzję radzę poszukać opinii na forach VAG, co do Alfy, to raczej każdy tutaj będzie popierał.... wybór sercem.
    Pierwsze z brzegu co mi wpadło http://www.racingforum.pl/lofiversio...hp?t72935.html to tylko jako przykład, jak będziesz chciał na pewno znajdziesz więcej. Opinie znajomych mechaników też są mało przychylne odnośnie silników FSI itp. (ku mojej uciesze, bo teraz ja z nich "polewam"). Jak widać nie tylko Alfy dręczą choroby. Patrząc na realia rynku na pewno nie stracisz na zakupie Audi czy innego &^%$^*. Ale, tak nic radości z jazdy itd. tylko zimna kalkulacja? Wybierz sercem.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie 159ti vs a5

...chciałbym mieć taki dylemat...chociaz ja bym nie miał-tylko 159 tylko w pakiecie ti i tylko 1.75 tbi....pozdrawiam a o zawieszenie się nie martw wiem od znajomych z serwisu alfy i z autopsji i z programów typu automaniak i od kumpla ktorego namowilem na 159 że zawieszenie jest w 159 duzo trwalsze niz w znakomitej wiekszosci niemieckich japonskich o francuskich nie wspominajac ...czasem i 100 tys bez grubszych akcji jedynie stabilka ale to w kazdym aucie na polskich drogach stabilka=20-40tys nawet w takim prostaku zawieszeniowym jak octavia 1 stabilka co 20 tys ....pozdrawiam i zycze tylko takich dylematow w zyciu