Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: Rozladowal sie akumulator.

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie Rozladowal sie akumulator.

Dziwna rzecz sie stala otoz: po dwoch tygodniach stania pod chalupa nad morzem aku w alfie zdechl, zyczajnie nie mial sily zakrecic rozrusznikiem... Co moglo byc przyczyna? Moze zwiekszona wilgotnosc powietrza albo cos.... ??
    Trzeba bylo odpalic kablami z innego auta, po czym akumulator odzyl i jest git. Dodam ze akumulator ma rok - czyli mozna powiedziec ze prawie nowka.
    Macie jakies pomysly?

Ja zaczalem podejrzewac modul domykania szyb, bo zauwazylem ze po uzbrojeniu alarmu, cos jeszcze jeszcze stuka w drzwiach tak jakby silowniki jeszce chcialy domykac szyby mimo ze sa zamkniete... co prawda rano jak schodze do auta to juz tego nie slychac ale czlowiek jak nie wie co sie dzieje to sie czepia wszystkiego....

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

hmm- no tylko ze ja mam alarm "nie - firmowy" tzn nie ten oryginalny od Alfy, nie wiem jak tu wyglada kwestia alarm vs. elektryka w aucie. Z tego co wiem modul domykania szyb chyba zalacza sie na konkretny czas albo daje iles tam impulsow celem domkniecia szyby...

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Tak myslisz?? Tzn wiesz te domykanie to juz wczesniej zauwazylem, jeszce przed tym "incydentem z akumulatorem". Zalaczam alarm, wszystko sie pozamyka a cos w drzwiach cichutko stuka....dosc dlugo kiedys czekalem az przestanie ale odechcialo mi sie czekac, chociaz nastepnego dnia rano jak stanalem obok auta to cisza.... sam nie wiem...
    Ale w takim razie to oznacza ze alarm ma tak duzy pobor pradu??
    W sumie moze masz racje, dodam ze auto stało pod krawedzia dachu i non stop leciala na mache woda...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar PawełQV
    Mieszka w
    Łódź-San Francisco
    Auto
    Alfa Romeo 164 QV '91

Domyślnie

panowie, ja się zaskoczyłem jak zostawiłem zapalone (nieświadomie) światełko w klapce przeciwsłonecznej - pod pewnym kątem się zapala i było zapalone pod osłonką - rano wychodzę i .... pół minutowa defibrylacja z innej bryki była niestety konieczna
    PawełQV
    AR 164'91 QV

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marcins737
    moja też była ostatnio odpalana z popychu

??????! nie bales sie o rozrzad?

Akumulator IMO nie powinien az tak szybko pasc..... cos chyba ten alarm nie halo. Spytaj Dobrego....

BTW: gdze byles Siekier?

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

No to troche sie uspokoilem hehe, moze kiedys zajrze do Dobrego i Tmina na warsztat to zobacza co w trawie (alarmie) piszczy

Adasco - odp na regionalnym.

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Dziwna sprawa , u mojego wuja w 156 od nowości zmienił już 3 akumulator gdy zostawi go na kilka dni akumulator siada i auta nie można uruchomić ostatnio nie włącza alarmu bo doszedł do tego że to od niego siada akumulator :shock:

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Dziwna sprawa , u mojego wuja w 156 od nowości zmienił już 3 akumulator gdy zostawi go na kilka dni akumulator siada i auta nie można uruchomić ostatnio nie włącza alarmu bo doszedł do tego że to od niego siada akumulator
    No wlasnie - coraz bardziej wydaje mi sie to prawdopodobne bo jak bylem na wyjezdzie majowym - alarmu wtedy nie mialem i bylo git. Skolei ojciec jak auto zostawil na dluzszy czas (Corsa) tez nie odpalil samodzielnie - trzeba bylo popchnac...

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Panowie, coraz gorzej to wyglada. Ostatnimi czasy jak wsiadam do auta to zastanawiam sie czy odpali czy nie - dzisiaj wlasnie 3 raz mi auto zdechlo tzn akumulator kaput w ciagu ostatniego miesiaca. Dodam ze nawet jak kreci rozrusznikiem to tez tak na granicy odpalenia.
    Pytanie jest teraz takie czy rzeczywiscie cos zre prad (np alarm za duzo niz powinien - chyba max to jest ok 50mA no nie?) czy moze przy mojej jezdzie jest to normalne bo aku nie laduje sie w pelni. Auto jest odpalane srednio 5-6 dni w tygodniu z czego 2 dni dluzsze trasy - na ok 50 minut w sumie, pozostale dni na bardzo krotkie dojazdy. Aku ma roczek. Co proponujecie? Powoli zaczynam byc w desperacji - pewnie skoncze na Rumunskiej u Dobrego...

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Misie wydaje,że alarmy aż tak nie biorą prądu,żeby w parę dni Bella nie odpaliła.Moja stoi czasem dłużej niż tydzień i pali na dyg.Akumulator CENTRA FUTURA ponad roczny,alarm nie fabryczny i wszystko hula.Może słabe ładowanie,bo na tyle jazdy co piszesz to powinien być ful nabity.A może masz BOSCHA One potrafią dopiec.