Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Sprężyny do Belli-Weitec, czy Lesjofors???

James
    Gość

Domyślnie Sprężyny do Belli-Weitec, czy Lesjofors???

Witam. Muszę zmienic sprężynki w moim autku, więc przy okazji stwierdziłem, że warto byłoby je delikatnie obniżyc. Znalazłem po w miarę przystępnej cenie dwa komplety: Weitec i Lesjofors. I tutaj mam pytanie, czy ktoś miał do czynienia z jednymi bądź też drugimi i co może ewentualnie na ich temat powiedziec??? Ogólnie szukając w necie, opinie o jednej i drugiej firmie są pozytywne, a cena też jest przystępna. Dodam, że autko to 155 V6. Także co byście radzili? Z góry dziękuje i pozdrawiam.

KUBAS
    Gość

Domyślnie

Pierwszą firme to ze słyszenia znam.. czyli sądze ze i bardziej by sie nadawała niż ta droga....
    a w jakiej cenie sa te spręzynki kolego ??
    bo ja będe zakupywał teraz sobie 155 i moze też w niej glebe zpodam niewielką...

Dj_Direct
    Gość

Domyślnie

ja mam u siebie Lesjofors, ale w seryjnym rozmiarze. Lesjofors to skandynawski wyrob, montuja do Saabow, Volvo fabrycznie i co tam jeszcze maja... Poza tym robia aftermarketowe do wielu innych marek, jak widac - do AR takze. Kolega Qlo poleca lesjofors - sprawdzil w Omedze pod wielokrotnym obciazeniem materialami budowlanymi, wiec chyba daja rade. Nie wiem natomiast jak obnizane...

pikero
    Gość

Domyślnie

ja mam h&r sprężynki i koni sport amorki śmiga się fajnie tylko koszt duży bo łącznie 3 tyś ale polecam auto trzyma się drogi jak przyklejone zwłaszcza na mokrym ....

James
    Gość

Domyślnie

Jeśli chodzi o koszt, to cena jest całkiem przystępna: Weitec-580zł, Lesjofors-470zł. O H&R i Koni na razie mogę pomarzyc, bo mam jeszcze sporo innych wydatków związanych z moją Bellą

Dj_Direct
    Gość

Domyślnie

ja mam H&R do sprzedania, ale do 166, nie wiem czy by pasowaly. Leza w piwnicy, a ja je od razu zmienilem na oryginalny rozmiar. Niemiec zalozyl i pewnie na tamte drogi bylo OK, ale w PL.... Wiec moge wyczyscic, sprawdzic jakies numery czy cos - pewnie cos bedzie, to sie dowiemy czy by pasowaly. A noz widelec....

James
    Gość

Domyślnie

Niestety, ale od 166 nie będą pasowały do 155...

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

odswieze temat czy przy obnizeniu springami weiteca -40/40 kolo 205/45 R17 nie bedzie szuralo na wybojach na przyklad lub przy skrecaniu ? AR 156 '04 ?
    Ostatnio edytowane przez kenobi ; 30-04-2010 o 15:48

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał kenobi Zobacz post
    odswieze temat czy przy obnizeniu -40/40 kolo 205/45 R17 nie bedzie szuralo na wybojach na przyklad lub przy skrecaniu ? AR 156 '04 ?
    Nie będzie, pod warunkiem, że zastosujesz odpowiednie ET felg (najlepiej 35) i że amortyzatory masz w porządku. Opona 205/45/17 ma mniejszą średnicę niż dedykowana przez producenta: 215/45/17, więc nie będzie żadnego problemu ani przy skręcaniu, ani na wybojach.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał kenobi Zobacz post
    odswieze temat czy przy obnizeniu springami weiteca -40/40 kolo 205/45 R17 nie bedzie szuralo na wybojach na przyklad lub przy skrecaniu ? AR 156 '04 ?
    Bez obaw, mam weitec -40mm, koła 215/45 R17 nic nie szura, w zeszłym sezonie miałem 225/45 R17 też nic nie szurało nawet przy wchodzeniu w zakręt przy naprawdę ogromnych prędkościach

diesel power http://je.pl/qeuy