Witam. W sumie sporo zastanawiałem się gdzie zamieścić tę wiadomość, czy w dziale zrób to sam, czy w co dziś zrobiłem dla mojej Belli, ale chyba najlepszym miejscem będzie dział ogólny.
Tydzień temu chciałem odświeżyć emblemat ten z przodu - dodam, że chodzi o 156 po FL - pomysł był taki jak jeden z kolegów na forum opisał, że potraktuje znaczek czarnym lakierem a później delikatnie przytrę papierem ściernym wystające kontury tak by stały się srebrne - niestety w 156 po FL to się nie uda, a szkoda - znaczek jest całkowicie płaski - był oryginalny, zamontowany fabrycznie.
Postanowiłem więc tył zamienić z przodem - bez większych problemów udało się i jest git ale na tył poszedł ten zniszczony...
Jako, że tylna klapa być może w niedalekiej przyszłości będzie malowana postanowiłem, że na tył kupię emblematy żelowe na Allegro - średnica podobna - 70mm, oryginał - 75mm, super cena 15PLN za 4szt. myślę sobie póki co wystarczy.
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=7538119
W skrócie : nie spodziewałem się takiej jakości, bardzo ładnie wykonane, dokładne, wyraźne itp. itd.
Zerknijcie na fotki (przed i po) - moim zdaniem super
![]()
![]()
![]()
![]()