witam,
przeszukałem forum i niestety nie znalazłem opisu do wymiany f.palia w tym typie alfy. Gdzie ten filtr się w ogóle znajduje?
witam,
przeszukałem forum i niestety nie znalazłem opisu do wymiany f.palia w tym typie alfy. Gdzie ten filtr się w ogóle znajduje?
W Twoim silniku nie występuje filtr paliwapo prostu masz w baku taka siatke wokoło pompki i to wszystko
Filtr Paliwa występuje w Dieslach
![]()
A żebyś się nie zdziwił że występuje. Owszem Twin Sparki miały zintegrowany z pompą paliwa ale już JTS otrzymał konwencjonalny układ z oddzielnym filtrem.
Musisz podnieść auto na podnośniku i zobaczysz go w okolicach zbiornika paliwa. Bliżej przedziału pasażerskiego niż strony bagażnika.
dzieki wielkie za pomoc
Czy w alfie Gt z 2007 2.0 JTS filtr jest wymienny? Nie mogę go namierzyć w eper.
Byłby chyba kłopot, gdybyś znalazł ten filtr. Ale po tym co napisał Cuorventi też nabrałam wątpliwości, bo to by znaczyło, że od 130 kkm nie był wymieniany w mojej GT. Jednak Ktoś je rozwiał, no ostatnio.
A przy okazji pompa paliwa elektryczna z bagażnika. Niektórzy piszą, że tam coś należy czyścić. Wyciągałeś ją może, widziałeś? Mojej nikt, nigdy nie czyścił. Mam jeden taki oscylogram prądowy, sugerujący jej bliski koniec.
Ostatnio edytowane przez Majka ; 13-07-2014 o 23:52