Strona 22 z 29 PierwszyPierwszy ... 121314151617181920212223242526272829 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 285

Temat: jezdzi ktos pod reala w czwartki??

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał PiterR Zobacz post
    no i TYLKO to miałem na myśli, że jest fajnie złożony. Nic więcej. Jak dla mnie przedstawia to, co się tam działo. Nic nie zostało wycięte co było ważne.
    Jasne, bo tak łatwiej pokazac, że miało się rację, prawda?
    slowmo był, żeby pokazać ile Ligar był z przodu. To że zaspałeś na światłach to przecież jest to wyłączenie Twoja wina. Czy ktoś Ci to tutaj wypomniał ? Bo nie zauważyłem czegoś takiego.
    Tak, tylko gdy kaczo zaspał, albo był wolniejszy to znaczy 'niedyspozycja' tudzież 'przypadkiem się nie nagrało', jak poniżej
    z tego co pamiętam, ale mogę się mylić to nie ma nagranego Twojego rajdu ze 166 kaczo. Ale z tego co mówiliście, raz wygrałeś Ty, raz kaczo. I to Ty pierwszy zacząłęś toczyć piane o tym, że 156 i 166 mają mało wspólnego z Alfa Romeo. To jeszcze takie pytanie, bo nie wiem czy ktoś pytał - a co np z GTA i 8C ? Też mało wspólnego z Alfą mają ?
    Co do filmiku, jak piszesz że pół długości samochodu to czas reakcji - jakby BMW było mocniejsze (lepsze ? sam to napisałeś) to przecież byś go dojechał i zdarzył wyprzedzić, a tak się nie stało...i ostatnia rzecz - przed ustawką dobrze wiedziałeś, że jego Alfa jest czipowana i wtedy Ci to nie przeszkadzało, ale teraz po wszystkim wyraźnie przeszkadza, że przecież nie było równo . I sam mi przed wyścigiem powiedziałeś, bo zapytałem, że Twoja też jest coś dłubnięta, ale że taką już ją kupiłeś..
    Powiedziałem, że nic mi nie wiadomo na temat jej dłubania. To wolnossący silnik i uzyskanie kilkunastu koni przyrostu mocy nie jest takie proste jak w dieslu. Co do dojeżdżania - może na dłuższym dystansie. Odnośnie 8c i GTA - gran turismo alleggerita (odelżona). Poczytaj blog fiergloo i zobaczysz praktyczne znaczenie tego skrótu, gdzie całe panele nadwozia zastępowano płatami aluminium, a rzędowe aluminiówki podkręcano kilkukrotnie.
    szczerze mówiąc to myślałem tak samo, że Twoje BMW spokojnie objedzie Alfe Ligara. I może to potwierdzić Ania i Marcin że tak mówiłem, jakbyś uważał, że coś ściemniam. A najbardziej dziwnym jest dla mnie fakt, że po samym wyścigu NIC nie miałeś do powiedzenia (to jest nagrane), nawet nie potrafiłeś przyznać, że lepiej pojechał (chyba że tak zrobiłeś a ja nie słyszałem, to cofne te słowa) ale już na forum, za szklanym ekranem to
    Bo początek mojej wypowiedzi, gdzie powiedziałem coś w rodzaju 'od początku wiedziałem, jaki będzie wynik' został wycięty?

Czego bym teraz nie napisał - obrócicie na swoją stronę, więc jaki to ma sens? Jak będę siedział cicho, będzie 'ale go zatkało'. Gdy będę wam wytykał uchybienia, całe kółko zacznie mnie piętnowac jak za każdym razem.

'Balast', którym nazwaliście moją towarzyszkę był między innymi po to, abym miał świadka na to, jakie jest wasze działanie. Po prostu nie ma sensu przyjeżdżac bez swojego kamerzysty na takie 'ustawki'.

Do zobaczenia na drodze.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Panowie ustalcie między sobą może...
    Cytat Napisał bimski Zobacz post
    Z tamtej strony gałka mi została w ręce, więc o wyścigu nie ma mowy.
    no tak nie było mowy bo podobno Kaczo Cię zrobił...

Pokaż ten ze 166 od strony Mcdolands, bo o tym mowa.
    ustawiałeś się z Ligarem... są oba filmiki i człowieku nie bredź bo mi żal się robi jak to czytam

Bieg źle włożyłem przy ustawce z LIGAREM. Ten zgrzyt na filmie, dla nieświadomych. Dwójkę zamiast czwórki.
    stary... to nie jest wina moja ze Ty nie potrafisz tego marnego sznycla ogarnąć... czy moja wina że nie umiesz puścić sprzęgła i biegu włożyć... piszesz takie rzeczy że się śmiać chce z tego...
    zgrzyt jest już za miejscem, z którego filmowałem więc nawet jak byś dobrze włożył i tak byłeś za pierwszym razem z tyłu...

Biliście pianę o wyższości 2.5 v6 nad r6 - macie.
    my biliśmy pianę?? A kto zaczął temat ze 156 i 166 to wozidła i z Alfą nic wspólnego nie mają... że wszystko co wyszło po 92r z fabryki AR to nie Alfa??
    Nie ośmieszaj się kolego...

A wygrana? Pół długości samochodu, to co najwyżej czas reakcji kierowcy na zapalenie zielonego światła.
    toś dowalił teraz... przypomnę Ci
    za 1 razem pół długości samochodu
    za 2 razem jeden i pół długości samochodu
    nie potrafisz przegrywać z klasą i nie masz nic ciekawego do powiedzenia na żywo... teraz jeszcze powinieneś napisać że Ligar miał nowe filtry i paliwo do rakiet które zamontował 3 minuty przed wyścigiem bo się spóźnił...

Tak, tylko gdy kaczo zaspał, albo był wolniejszy to znaczy 'niedyspozycja' tudzież 'przypadkiem się nie nagrało', jak poniżej
    trzeba było wziąć kolegów z BMW nagrali by lepiej... może mają optykę co pokazuje że Ci co są ostatnimi na filmie są pierwszymi

Bo początek mojej wypowiedzi, gdzie powiedziałem coś w rodzaju 'od początku wiedziałem, jaki będzie wynik' został wycięty?
    tak dialog wyglądał tak:
    mrutyna: jakieś komentarze na bieżąco?
    Bimski: od początku wiedziałem jaki będzie wynik
    mrutyna: nie mów że wiedziałeś że Ligar Cię pojedzie
    Bimski: a pojechał
    mrutyna: za pierwszym razem o 2m za drugim razem już tak grubo...

wg. mnie nic nie wnosi w całość więc usunąłem bez tego dialogu tak samo dostałeś baty jak i z nim

'Balast', którym nazwaliście moją towarzyszkę był między innymi po to, abym miał świadka na to, jakie jest wasze działanie. Po prostu nie ma sensu przyjeżdżac bez swojego kamerzysty na takie 'ustawki'.
    nikt nie chciał obrazić Twojej towarzyszki, nie raczyłeś jej przedstawić więc nie wiem jak miała na imię i co wg. Twojej towarzyszki byłeś pierwszy?? Jeśli tak proponuję wizytę u okulisty...
    zamontuj operatorowi swoją optykę by było tak że ten co drugi w rzeczywistości na filmie był pierwszy...

tyle w temacie...
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 04-05-2010 o 15:33

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna Zobacz post
    Panowie ustalcie między sobą może...

no tak nie było mowy bo podobno Kaczo Cię zrobił...
    ...
    Pf. Takie rzeczy to ja też mogę wam mówic. 'Zrobił mnie' od mcdolands W STRONĘ ESTAKADY, w zasadzie nie wiedziałem, że zamierzamy się sprawdzac. Z kolei po nawrocie POD ESTAKADĄ już wynik był z goła odmienny, ale o tym się nie mówi, bo to godzi w Waszą dumę? A nie, sorry, kaczo był niedysponowany. Później zgodnie ustaliliśmy, że za dużo policji się tam zaczyna kręcic i szkoda ryzykowac. Ja już nie mam ochoty na słowne przepychanki, bo 1) szkoda mi na to więcej czasu; 2) do niczego to nie prowadzi, jak widac powyżej. Swojego zdania i tak nie zmienię, bo wolę czuc wibracje starego silnika na dupie i zapach nieprzepalonej benzyny z za bogatej mieszanki, połączony z innymi atrakcjami 'prawdziwego' samochodu z duszą, czego wy zapewne nie doświadczycie, bo wolicie nowoczesne wozidełka.
    nikt nie chciał obrazić Twojej towarzyszki, nie raczyłeś jej przedstawić więc nie wiem jak miała na imię i co wg. Twojej towarzyszki byłeś pierwszy??
    Sama się przedstawiła, proponuję wizytę u laryngologa albo coś na pamięc. Byłem pierwszy, w przejeździe ze srebrną 166.
    Ostatnio edytowane przez bimsky ; 04-05-2010 o 15:39
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

mrutyś
    Gość

Domyślnie

napisałem odnośnie tego ze Kaczo jeździł tak jak by był pilotem wycieczki a nie ścigał się...
    filmik jest odnośnie ustawki Twojej i Ligara i przestań już mieszać. Dostałeś baty i tyle, nie przyjmujesz do wiadomości... nie jest to moja sprawa... do wiadomości możesz przyjmować co sobie chcesz i nic mi do tego

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

Jasne, bo tak łatwiej pokazac, że miało się rację, prawda?
    a czytać ze zrozumieniem potrafisz ? napisałem na samym końcu mojej wypowiedzi, że byłem przekonany, że TWOJE BMW POJEDZIE ALFE LIGARA, czyt. ŻE TY TO WYGRASZ ? Ktorego z powyższych wyrazów nie zrozumiałeś ?

wszystko widać na filmiku że jedzie trybem emerytalnym i Marcin to też napisał, że był "przewodnikiem" tej wycieczki. I pamiętam że mi mówił, inni chyba też to słyszeli, że za jednym razem zaspał, a za drugim nie zapiął biegu...więc o co Ci chodzi ?

Powiedziałem, że nic mi nie wiadomo na temat jej dłubania.
    tak powiedziałeś, ale dodałeś z tego co pamiętam, że na hamowni Ci wyszło, że ma trochę więcej niż seria.

Odnośnie 8c i GTA - gran turismo alleggerita (odelżona). Poczytaj blog fiergloo i zobaczysz praktyczne znaczenie tego skrótu, gdzie całe panele nadwozia zastępowano płatami aluminium, a rzędowe aluminiówki podkręcano kilkukrotnie.
    wiem co to oznacza. I chodziło mi bardziej o modele 156 czy 147 GTA.

Czego bym teraz nie napisał - obrócicie na swoją stronę, więc jaki to ma sens? Jak będę siedział cicho, będzie 'ale go zatkało'. Gdy będę wam wytykał uchybienia, całe kółko zacznie mnie piętnowac jak za każdym razem.
    ja tutaj nie widzę żadnego obracania Twoich wypowiedzi na "naszą", jak to nazwałeś, stronę. Po prostu nie potrafisz przyznać się do tego, że tym razem Alfa Cie objechała pomimo tego, że byłeś pewny (jak ja, jeszcze raz to zaznacze), że to Ty wygrasz. I o to się rozchodzi

a jakie jest nasze działanie w tym wszystkim ? zostały nakręcone oba sprinty. To że ścigałeś się z kaczo od Mc to jak to miało zostać nagrane ? Nie znam Marcina za długo, ale nic o umiejętności teleportowania się mi nie mówił . Może następnym razem telewizje zamówimy i relacje na żywo na necie też ? Bo naprawdę nie rozumiem o co Ci teraz chodzi.

'Zrobił mnie' od mcdolands W STRONĘ ESTAKADY, w zasadzie nie wiedziałem, że zamierzamy się sprawdzac. Z kolei po nawrocie POD ESTAKADĄ już wynik był z goła odmienny, ale o tym się nie mówi, bo to godzi w Waszą dumę?
    to może też nie wiedział że zamierzacie się sprawdzać ? Znowu kłania się czytanie ze zrozumieniem - napisałem wyraźnie wczesniej, że GO OBJECHAŁEŚ.

Już więcej nie będę się wypowiadał w tym temacie. Napisałem co myślę. A wracając do głownego wątku, będzie ktoś w czwartek ?
    Today we are living our future memories..

Miss Alfaholicy 2011 Znawca Avatar aniucha05
    Mieszka w
    Mysłowice, Poland
    Auto
    Alfa 147 1.6 16V & 159 2.2 JTS

Domyślnie

Nie znam Marcina za długo, ale nic o umiejętności teleportowania się mi nie mówił
    Pietrek?? to chyba oczywste że Marcin to potrafi się teleportować... a to że Ci o tym nie mówił to wiesz... czy uważasz że trzeba o wszystkich swoich umiejętnościach mówić od razu?? Ty pewnie też wiele rzeczy umiesz a nikt o tym nie wie :]
    A wracając do głownego wątku, będzie ktoś w czwartek ?
    mje nie będzie... a co sie stało sie?
    I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)

Darekkrakow
    Gość

Domyślnie

Witam wszystkich
    Jako uczestnik ustawki, właściciel niebieskiego MG z filmiku i były właściciel Alfy którą teraz jeździ Dees, mogę śmiało stwierdzić, że Alfa Ligara była lepsza od BMW
    Nie ma tu jakiejś ściemy, na tyle objazdów co przelecieliśmy, nie ważne czy ze świateł czy na czuja, po prostu był szybszy i nie ma tu co dyskutować

Pozdrawiam

P.S. Ligar:
    Po ujęciu pasażera był remis, MG nie wymiękło

Miss Alfaholicy 2011 Znawca Avatar aniucha05
    Mieszka w
    Mysłowice, Poland
    Auto
    Alfa 147 1.6 16V & 159 2.2 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Darekkrakow Zobacz post
    Witam wszystkich
    Jako uczestnik ustawki, właściciel niebieskiego MG z filmiku i były właściciel Alfy którą teraz jeździ Dees, mogę śmiało stwierdzić, że Alfa Ligara była lepsza od BMW
    Nie ma tu jakiejś ściemy, na tyle objazdów co przelecieliśmy, nie ważne czy ze świateł czy na czuja, po prostu był szybszy i nie ma tu co dyskutować

Pozdrawiam

P.S. Ligar:
    Po ujęciu pasażera był remis, MG nie wymiękło
    no przynajmniej jeden się odezwał bez nerwów
    nie tylko po ujęciu pasażera także bez "krzesełka" z bagażnika hehe
    I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał LIGAR Zobacz post
    fiergloo chetnie polatam i po zakretach. Kit eibach-a sie już ułożył wiec myśle że wynik tez będzie ciekawy.
    Co nie zmienia faktu, że w wątku tutaj nam przedstawionym dyskusja dotyczy jechania prosto. A na torze chętnie bym zobaczył oba auta jak sobie radzą.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Administrator ds. zlotu Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    A na torze chętnie bym zobaczył oba auta jak sobie radzą.
    wydaje mi się, że na torze kwestia jest bardziej techniki jazdy niż możliwości samochodu (na pewno tego wykluczyć nie można )
    Jurajski Klub Alfa Romeo
    www.jkar.org

Warsztat samochodów włoskich
    www.flar-ital.pl

Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW