słuchajcie z tymi świecami nie jest tak różowo. dzisiaj w końcu wyjąłem świece tylko z pierwszego cylindra i sam się wbiłem w szok. Nie dosyć, że były zalane czymś (może woda) dzisiaj myłem silnik ale one były super skorodowane (więc chyba nie przeze mnie) do tego były jakieś czarne. Wniosek jeden: natychmiastowa wymiana. Niestety na stanie nikt nie ma. po drugie jak mi zaspiewali ceny to mi spadla szczeka na podloge. spodziewalem sie ceny za ngk: zwykle jakies 200 zł a platyny jakies 500(ceny gdzieś znalazłem na forum). a tu szok. ceny usredniając miedzy modele od 70 do 110 zł za szt (niezaleznie czy duza czy mala). jakby nie liczyć to wychodzi min. ok 600 zł za komplet. A co do tych denso niestety nigdzie nie znalazlem ze one sa do 2.0TS (a takie silniki mają koledzy Ozzy i Slom). A powiedzcie mi o co chodzi z tymi boschami? o ile srednia cena "małych" swiec to ok 75 zł to bosch jest po 12zł. czy one w ogole się do czegoś nadają? Dodam, że mam LPG BRC i sam już nie wiem co kupić. oczywiście postów na forum jest opór ale juz zgłupiałem.
a co sądzicie o tym. http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any. niestety nie ma podanych pn ale juz wyslalem maila z zapytaniem o nie. jak bede cos wiedzial to napiszę.