nie no fajnie nawet bardzo wygląda. tylko taki mały szczególik w oko mi się rzucił - lekko złe pasowanie maska błotnik strona pasażera (zboczenie takie). ale i tak jest git
nie no fajnie nawet bardzo wygląda. tylko taki mały szczególik w oko mi się rzucił - lekko złe pasowanie maska błotnik strona pasażera (zboczenie takie). ale i tak jest git
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
wiem już jest poprawione
a ja mam pytanie. czy kierunki tez sa podswietlane??
jak kupiłem lampy to nie było sam to przerobiłem żeby kierunki świeciły całkiem przyzwoicie to wyglądachce jeszcze oddzielić żeby ledy świeciły tylko jak zaświecę postoje a jak załączę światła mijania to ledy zgasną a zaświecą się kierunki
![]()
W zeszył roku w styczniu wszedł przepis, który zakazuje pomarańczowych świateł pozycyjnych z przodu. Dlatego musiałbyś zainstalować w kierunkowskazach drugą żarówkę, która będzie świecić na biało.
Sam miałem żółte postojówki w kierunkowskazach, ale po zapoznaniu się z tym przepisem zmieniłem je na białe.
Wybacz, ale powtórzę to po raz kolejny. Zupełnie nie pasują te reflektory do Alfy, całkowicie zaburzają piękną stylistykę nadwozia.
Pozdrawiam.
- Rafał
Co do pierwszego to nie jest światło pozycyjne tylko tzn obrysowe przednie na pozycyjne będę miał tylko ledy więc ten przepis ma się nijak do tego bo nowe ciężarówki mają takie światło z przodu a ja nie mam dodatkowej żarówki bo mam żarówki z dwoma włóknami, a jakoś amerykańskie samochody jeżdżące po drogach też tak mają i bez problemów przechodzą przeglądy, a co do moich świateł to wiesz tobie się nie podobają ale inni znowu mówią że im się podobają to są tak zwane gusta a o gustach się nie rozmawia każdemu
sam to wymyśiłeś czy ktoś Ci podpowiedział??
na szybko cytat z jakiegoś portalu:
http://www.motofakty.pl/artykul/beda...e_swiatla.html
Ps.
...ale są też gusta i guściki (i ja uważam że wygląda to beznadziejnie)
Moja eks:
Alfa Romeo 156 1,8 TS CF2 1999
żółte czy pomarańczowe...żadna różnica - taki kolor świateł nie może być widoczny z przodu auta (tak samo jak nie może być widoczny czerwony-przerabiałem podobny temat w transicie ojca). w ciężarówkach owszem montują żółte światła obrysowe ale on są (powinny być) niewidoczne dla kierowców aut jadących z naprzeciwka - tak mówi kodeks drogowy. druga rzecz że tych twoich nieoryginalnych lamp w żaden sposób nie można podciągnać pod lampy obrysowe. nie zrozum mnie źle, (gusta gustami) ale staram(y) się oszczędzić Ci kłopotów..
pozdrawiam
Moja eks:
Alfa Romeo 156 1,8 TS CF2 1999
dzięki za troskę ale jak to mówią puki się nic nie stanie to raczej tego nie zmienię bo mi się to podoba a co do lamp to jak je kupowałem to były jedyne lampy które miały soczewkę i to był jeden z powodów dlaczego je kupiłem bo chciałem założyć xenony a do normalnych lamp to mija się z celem bo strasznie ślepi a w soczewce tego tak nie widać