Nie lepiej okleic ?
Czytałem tematy o oklejaniu ale na moją deskę nie za bardzo folia zdaje egzamin, tylko hydrografika dobrze wygląda, ale ja bym chciał uzyskać kolor pod radio. A jak nie da rady kupie oryginalną deskę z allegro w innym wzorze niż drewno, bo ono mi nie pasuje![]()
to kierownice tez bys musial wymienic bo nie bedzie do srebrnego pasowala![]()
Ja kupiłem Carbon swego czasu i srodkowy panel mam leżeć i w zasadzie nie będę nic z nim robił ciemny srebrny czy coś...Nie jest idealny bo jakieś ryski ma, mocowania w niektórych miejscach pęknięte.. Ale do czego zmierzam - jeśli już będziesz robił to sam, chciał lakierować itp to mogę Ci go sprezentować za cenę przesyłki. Możesz wtedy porobić na nim doświadczenia za malowaniem, prowadzeniem dyszy itp.. zaklejeniem tub zegarów (tam jest czarne)... Fotki na maila
Co do odcienia to może radio zabierz do gościa który dobiera lakiery, nabija do puszek skoro chłopaki dają klapki wlewu paliwa to może da się dobrać z frontu radia![]()
Super propozycja, skorzystamzaraz wyśle PW
Folią okleisz i będzie pasowało. Tylko musisz znaleźć dobrą folię. Jak nie chcesz tego robić samemu to znajdź kogoś, niekoniecznie firmę. U mnie w mieście np robi to zakład fotograficzny... i efekty są naprawdę dobre bo widziałem oklejony dach, bagażnik i maskę w citroenie C3, a także maskę i inne duże elementy w VW Golfie 4. Jak wymontujesz elementy sam to wezmą kase tylko za robotę i materiał. Ja przynajmniej tak się dogadałem
Konsoli folia nie okleisz. Dach czy maska do duza powierzchnia z mala iloscia drobnych przetloczen i otworow. Idz do lakierni dobrze lakier i maluj to najlepsze i najtansze rozwiazanie.
Bo samochód to nie wszystko
Czekam na panel od kolegi killler1 i zaczynam eksperymenty. Byłem w lakierni i mówiłem mu co chce, popatrzył dziwnie na mnie i stwierdził że nie dam radyPotrzeba mi tak: podkład do plastiku, podkład bod kolor, kolor i lakier jeszcze. Mam zatargać do niego panel to coś dobierze. Na razie kupiłem gotowca w sprayu i zobaczę jaki będzie efekt jak zły to podejście drugie zrobię
![]()
U mnie malowanka pod kolor blachy wygląda tak:
https://picasaweb.google.com/1040292...67405951628194
Pełna profeska, ale nie wiem, czy mi się podoba (taką już kupiłem).
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T