2.4 wg. ciebie jest tanie w utrzymaniu - to ja sie pytam dlaczego napinacz paska wielorolkowego dla tego silnika koszutje 2 razy tyle co do 1.9... Oraz inne graty do silnika, które nie raz mają przebitke razy 2..., pompa oleju - ciekawe, czy wiesz ile kosztuje....ale nie chcę odstraszac od zakupu... i w dodatku trzeba czesciej wymieniac płyny i filtry eksploatacyjne, ale cos za cos.
Ogólne teraz diesla sie już nie opłaca kupowac, jeżeli jeszcze miałby byc sprowadzony i w dodatku 2.4 do opłat to już na samym początku trzeba niezle zabulic...
Zastanów sie jeszcze na wersją z PB, bo piszesz, że masz 12 tys, a za tą kase to trudno znalezc 156 z dieslem w dobrym stanie. jezeli miałbys robic kótkie kawałki to diesel czasami wydzodzi drożej niż PB, sam sie nawet o tym przkonałem. A teraz cena ropy niezle podskoczyła, zreszta pb też i jak tu życ w tym kraju w miare normalnie.
sam sie zastanawiam nad 1.8ts +wtrysk gazu ciekłego LPI i diesel w tedy sie już mało opłaca, a pisze to ja posiadacz 3 aut z różnymi silnikami (w tym 2 156

)
Teraz robie mało kilosów i czasami szkoda JTDeka, że stoi w garażu....