Nie wiem czy dobrze zrozumiałem temat ale u mnie wentylator na chłodnicy też jest sterowany minusem wiec tak musi być i nie sądze zeby mozna było coś zmienić
Ps: jesli nie o to chodziło to sorki...
Posiadam Blokady wałków rozrządu zastosowanie:
Alfa 145 1.4 16V i 1.6 16V ,Alfa 147 1.6 16V ,Alfa 156 1.6 16V
Oraz VAG USB KKL + Alfadiag. Moge pomóc![]()
A jak włączasz klimę to chodzi Ci co jakiś czas na szybkim wentylator?
ja też mam problem z wentylatorem. Coś jest z przekaźnikiem lub skrzynką. Wentylator cały czas mi chodzi. Przekaźnik strasznie sie grzeje i jest zwarty cały czas, a jak jade słysze takie przepięcia dochodzące z skrzynki :/ teraz zeby sie auto nie zagotowało włączam wentylator recznie wkładając przekaznik
Witam,
Ja mam chyba dość specyficzny problem z wentylatorem...Otóż załącza się przy około 90 stopniach, pochodzi chwilę, po czym już drugi raz się nie załącza i auto się grzeje. Może wie ktoś gdzie leży przyczyna.
Z góry dzięki.
Panowie aa czy ktos moze wie do czego jest taka pierdulka znajdujaca sie na chlodnicy w jej gurnej czesci po srodku i za co to jest odpowiedzialne. Dziekuje serdecznie za odpowiedz bo tez w tej chwili walcze z chlodnica i jestem na etapie podchodzenia do wymiany pompy wodnej.
Ja mam AR 146 1.4 BOXER i na chlodnicy jest jakis czujnik lub cos takiego znajduje sie w gornej czesci miedzy wentylatoramijest w takiej dziurkowanej oslonce dochodza tam dwa przewody.
zaznaczyłem na czerwono, to to?
Nie wygada jak moje u mnie to wyglada jak cewka na bialej tulejce i u mnie sa dwa wiatraki To moze byc to tylko w mojej jest zamontowane bezposrednio do chlodnicy.
Ostatnio edytowane przez krystiankiki ; 19-08-2010 o 13:50