Dokładnie. Jest za ciężka a dobry silnik benzynowy wprowadzono do niej dopiero w ubiegłym roku. Giulietta wraca do korzeni Alfy - od razu startuje z dobrymi jednostkami benzynowymi.
Zapomnieliście o dennych skrzyniach biegów w 159.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Denne skrzynie? czym sie to objawia? Dla mnie to auto, z nowymi silnikami, odchudzone, czyli wersja od 2009 roku, jest znakomite. I wieksze od Mumina, i zdecydowanie, nieporównywalnie ładniejsze i technicznie bardzo wysoko oceniane. AR zamierza ciągnąć produkcje jeszcze dwa lata: to o czymś swiadczy.
W czerwcowym magazynie Top Gear(od dzisiaj w sprzedaży),w dziale "Jazda" jest dwustronicowy hymn pochwalny "Najwyższy stopień radości" na temat Giulietty .
Wychwalają całe auto, od wygody,użyteczności,stylu,przyjemnego wnętrza,nadspodziewanej ciszy podczas jazdy poprzez rewelacyjne silniki benzynowe po własciwości jezdne i dynamiczne.
Jedyne życzenie jakie mają panowie redaktorzy ,to nieco krótsze skoki dżwigni biegów.
Słowem miła laurka.
PS.Ani jednego złego słowa na temat: boczków drzwi,muminkowatych lamp ,kiepskich przłączników na panelu środkowym i co tam jeszcze koledzy alfaholicy wynależli patrząc na fotografie.
Ostatnio edytowane przez otto ; 12-05-2010 o 08:51
Jechałeś kiedyś 159? To powinieneś wiedzieć, o co chodzi. Porównuj do aut, do których Alfa aspiruje, czyli BMW, Audi itp. Bo wiadomo, że od tych w Seicento są lepsze...
Dlaczego Alfa ciągnie produkcję jeszcze 2 lata? Cóż, może nie ma innej koncepcji... Ciężko powiedzieć, że 147 robiono 10 lat, bo była taka niesamowita i odniosła tak ogromny sukces rynkowy.
159 jest OK, ale ogólnie patrząc na sylwetkę, po 156 FL jest lekkim krokiem wstecz.
Trudno, żeby nie była większa, skoro to ma być większy samochód. Wnioskuję, że MiTo to jest dopiero chłam?
Jechałeś kolego już Giuliettą, czy tylko wnioskujesz po zdjęciach w internecie?
Co do "technicznie wysoko oceniane" i autocar.uk i topgear.com napisały o Giulietcie "best Alfa in 20 years". To co jest "technicznie wyżej oceniane"?![]()
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
159 to krok wstecz w stosunku do 156??? zartujesz? To auto o pół klasy większe przecież. Wykonane sto razy lepiej. Stylistycznie poezja. Owszem, silnik 1.4 MPI to była porażka ale nowe TBI z 7.7 do setki to chyba ok? To nie auto rajdowe ale auto do przemieszczania siępo szosach.
A co do mumina, widać, ze medialny raban podziałał na was jak opium. To lećcie, kupujcie mumina.
Co rozumiesz pod pojęciem "o klasę większe"? Wymiary? Jeśli masz taki fetysz, to startuj po Q7.
Jako "krok wstecz" miałem na myśli tylko sylwetkę, wiadomo, że pod większością względów jest to auto lepsze.
Obawiam się, że to Ty jesteś pod wpływem jakiegoś opium. Mnie się po prostu autko podoba (przód nie do końca, ale nie jest tak źle), lubię mniejsze samochody, więc wielkość mi pasuje, dodatkowo wspieram się opiniami ludźmi, którzy zawodowo zajmują się testowaniem samochodów, bo sam jeszcze nie miałem okazji Giulietty zobaczyć. Jeśli NIEMCY piszą, że ta Alfa jest lepsza od BMW, to podejrzewam, że po raz pierwszy od -dziesięciu lat, jeśli nie po raz pierwszy w ogóle, więc coś jednak jest na rzeczy... Moim zdaniem "jechanie" po samochodzie ze względu na li tylko reflektory jest wysoce nieobiektywne, bo już np. samo scudetto jest o wiele ładniejsze niż w 159, gdzie jest ono po prostu BRZYDKIE, podobnie jak w 147 po liftingu.