Dołączę się do tematu.. mam jedno pytanie... muszę wymienić prawy sworzeń wahacza, czy przy okazji muszę wymienić wahacz?
Dołączę się do tematu.. mam jedno pytanie... muszę wymienić prawy sworzeń wahacza, czy przy okazji muszę wymienić wahacz?
Sworzeń jest niewymienny, trzeba założyć nowy wahacz.
Tak, sworzeń jest zitegrowany z wahaczem i jest niewymienny, dlatego trzeba wymienić cały wahacz.
Przy zużytym sworzniu będzie luz pomiędzy wachaczem a zwrotnicą(jak włożysz tam breszkę).W skrajnych przypadkach przy skręcaniu kołami może trzaskać i blokować.
Witam, ponownie!
Dzisiaj chcę kupić prawy wahacz do Alfa Romoe 145 1.9 JTD , rok: 1999.
Mam do wyboru dwie firmy:
1) RTS
2) Teknorot
3) KAGER
Której firmie zaufać?co polecacie? jakie są Wasze uwagi?
z góry bardzo dziękuję!
![]()
Ostatnio edytowane przez alfaholic145JTD ; 23-06-2010 o 11:31
Który byś nie kupił i tak długo nie pojeżdzisz.Ja przez 130 tyś przetestowałem MOOG,FEBI i VEMA .Po 20 tyś MOOG padaka VEMA po roku już dawała wyrażne sygnały że silentbloki to przeszłość.Febi były najwytrzymalsze ale już nie ma ich na allegro.Generalnie w 145jtd (ciężki przód) wahacze kończą żywot dosyć szybko ( w Warszawie szczególnie) a prawy najszybciej.Nie pamiętam jakie drogi macie w Lublinie bo dawno nie byłem, ale jak słabe to daj sobie spokój z wywalaniem kasy i kup BIRTh-a za 100 sztuka.Lepiej dołóż do końcówek drążków ( bo te w 145JTD lubią też szybko się kończyć ,max 70 tyś ) i łączników stabilizatora.Pozdr.Piter
Ps.MAsz pytania co i jak z naszymi 145/146 JTD pisz, parę dobrych lat już jeżdze to chętnie podpowiem.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, fajnie, że są tacy ludzi jak Ty, którzy chcą pomóc i pomagająjutro jadę po wahacz i jutro też zamontuję
raczej kupię firmy RTS, bo Birth'a nie ma w sprzedaży.. jutro się dowiem może akurat
ale 120 zł za wahacz firmy RTS to myślę, ze cena nie jest wysoka
dodam jeszcze, że mam swoją Bellę obniżoną i to dużo także nacisk jest jeszcze większy.. acha nie jestem z Lublina, tylko z Lubina (woj. dolnośląskie), pozdrawiam
![]()
Ostatnio edytowane przez alfaholic145JTD ; 24-06-2010 o 22:53