Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Pingwin to ty ciągle ględzisz. Jesteś zafiksowany na swój sposób myślenia a argumenty trudne do odrzucenia więc spodziewałem sie tego.Czego nie rozumiem?? Twojej fascynacji pewnym jedynie słusznym stylem? Doskonale to znam. Spodziewałem się też tego że powoli będziesz się ze swojej krytyki wycofywał. No bo czy zobaczyłeś coś innego co było na zdjęciach że np deska stała się nagle "nieszablonowa" z " do bólu prymitywnej"(twoje słowa)? Teraz będziesz odwracał kota ogonem pisząc o praktyczności w stosunku do VW, pewnie się to stanie problemem nr 1.
    Ale nie chcę dalej uprzedać faktów
    Ostatnio edytowane przez metan ; 16-05-2010 o 15:04

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Odpuść Metan, nie zamierzam wdawać sie z Tobą w bezproduktywne gadaniny. jedno ci powiem a znają mnie z tego wszyscy znajomi: mam dom pełen pluszowych misiów i uwielbiam te zabawki, nawet jako stary koń. To tyle tytułem komentarza do Twojego ględzenia o uwielbieniu agresji.
    Spodziewałes się, ze bede sie wycofywał z krytyki, no proszę. Może podasz jeszcze numery w totolotka? To podaj, obiecuję, ze kupię Ci giuliettę. Dalej tego dyskursu ciągnąć nie zamierzam, więc proszę, nie odpisuj już "na mój temat". Pisz o samochodzie, jeśli go widziałeś.
    Widzę, ze moje wrażenia są dość podobne do wrażen Fiergloo i żalować tylko należy, że się razem przy aucie nie spotkaliśmy, można by jeszcze głębiej podrążyć temat

Fiergloo jednak pisze, ze miejsca z tyłu mało, bo to Alfa. No tak, to prawda. Tylko, że Marchionne chce zdaje się sprzedawać setki tysięcy tych aut! A skąd weźmie klientelę? Musi ją komuś odebrać, bo rynki są nasycone samochodami. A w Afryce mało kto kupi takie auto....
    Budując auto, do którego nie daje się wsiąść z tyłu, na pewno nie zrobi skutecznego ataku na klientele Niemców, Czechów czy Japonców. Wsiadałem z tyłu do Civica, wsiadałem do Aurisa, wsiadałem do Golfa itd. I najtrudniej było się wgramolić do Giulietty.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

OK, OK, odpuszczam, jestem grzeczny.
    W Afryce tego nie sprzedadzą bo tam jeżdżą sedanami, 25 letnimi Peugeotami (z dołożoną klimą ;-), busami albo na osłach. Jeśli tylko zmieni się postrzeganie marki w kontekście jej niezawodności to przy takich autach jak julka i Mito (pod względem stylistycznym i konstrukcyjnym) byłbym o jej przyszłość spokojny. Sam widzisz że wystarczyło wsiąść żeby "nieco" zmienić zdanie. Po przejażdżce w porównaniu z np. Astrą pewnie sprawa byłaby całkiem jasna. Pozostaje zachęcić ludzi żeby się tym autem przejechali. Pan domu po kilkunastu minutach za kierownica jakoś przeżyje, że jego dzieci bedą miały nieco mniej miejsca na nogi. Tylko wtedy przestanie być oryginalna ale w PL gdzie olimp stanowią VW, Audi, Opel to nie stanowi zmartwienia.
    Najbardziej mnie cieszy że po obejrzeniu auta na żywca problemy sprzed kilkunastu stron tego watku znikają, a te które sie pojawiają to już dla folkloru.
    Dziwię się tylko że jeszcze nikt nie zrypał giulki za wnetrze zerżnięte z Lancera
    Ostatnio edytowane przez metan ; 16-05-2010 o 16:23

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Dzięki za ciekawe opisy. Kiepskiej widoczności się spodziewałem, ale...

jest gorzej niż w 147?! Szczególnie interesuje mnie widoczność z boków do tyłu.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Widać sposób projektowania nadwozia ma coś do rzeczy. W Miciaku podobnie. Coraz mocniejsze silniki i zwrotność, wymuszają sztywność nadwozia. Poza tym opierając sie na rysunku konstrukcyjnym widać że dach to tylko poszycie a główną role pełnią przednie słupki i "belka" z tyłu i to z mocniejszej stali(obrabianej na gorąco, - nienaprawialne!!!). To pewnie po to aby wersje ze szklanym dachem zrobić bez problemu. Stylistyka też idzie w kierunku mniejszych przeszkleń, dużo fajniej to wyglada (nie jak autobus) no ale widoczność wiadomo gorsza.

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Reklama TV Giulietty z udziałem Umy Thurman, narazie włoska, ale przyjdzie czas i na polską:
    http://www.alfanews.pl/2010/05/16/sp...jny-giulietty/

Użytkownik Alfa i Omega Avatar matber1
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Porsche Cayman 987.2

Domyślnie

a ja dzis widziałem we Wro na Dniu Włoskim...powiem więcej nawet jechałem. Nie będę sie rozpisywał zanadto.....krótko i zwięzle. Giuleitta jest piękna, jestem baaaardzooo pozytywnie zaskoczony. Światła, linia, detale, wnętrze, felgi a nawet wygląd wydechu - wszystko ok. No jeden minus nie miała chamulców Brembo - trochę szkoda.

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Popieram przedmówcę, po za tym widoczność z tył o której tyle się mówi, przecież nie jest najważniejsza, w AR166 do tyłu też kiepsko widać, ba nawet w lusterkach nie widać końca auta bo ma oble kształty. Poza walorami jakie kolega napisał wcześniej jestem pod wrażeniem Audio To auto będzie bardzo ciekawa pozycja na rynku motoryzacyjnym. Ciekawe jak będzie się spisywała najmocniejsza wersja. Słuchałem silnika, oglądałem wszytko dokładnie i couresportivo dalej jest w marce AR.
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar DJ_Pablo
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 147 1.6 TS / AR 156 SW 1.9 JTD / BMW E91 318i

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Właśnie Giulietta wygrywa z Golfem V, ale 145 wygrywa z Golfem II/III o wiele bardziej. Alfa się robi bardziej praktyczna, nie podoba mi się to, ale trzeba być realistą - bez tego marka w tych segmentach nie ma prawa istnieć - dlatego nie mam zamiaru płakać
    Gwoli ścisłości. Z Golfem V to ze spokojem wygrywa 147, i to zarówno ta przed jak i po FL

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Jeśli nawet Pingwin pisze bardziej pozytywnie niż negatywnie o Giuliettcie to bardzo możliwe, że to rzeczywiście najlepsze auto w segmencie na daną chwilę

Nie wiem tylko czemu nikt nie wrzuca zdjęć, filmików? Dajcie nacieszyć oczy...

---------- Post dodany o godzinie 21:16 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:06 ----------

[/COLOR]http://www.forum.alfaholicy.org/doln...tml#post325799

Jednak matber1 wrzucił, ale w innym temacie
    Ostatnio edytowane przez Administracja ; 17-05-2010 o 20:01