Witam,
jak w temacie. Kręci, wszystkie kontrolki sie swiecą a nie chce zapalic. Nawet nie próbuje załapać, po prostu kręci rozrusznikiem. Pomocy!
Witam,
jak w temacie. Kręci, wszystkie kontrolki sie swiecą a nie chce zapalic. Nawet nie próbuje załapać, po prostu kręci rozrusznikiem. Pomocy!
- jesli nie świeci ci się Alfa Code a rozrzusznik kręci to masz kłopoty z czujnikiem położenia i obrotów wału korbowego.
- sprawdz pod maską taka brązowa wtyczka , bo jak mi żona ja rozłączyła to byłem o krok od rozebrania alfy na cześci aby znależć usterkę.
- bo nie wierze aby w jednej chwili bezpieczniki siadły.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
no włanie Alfa Code nie świeci się. Też mi się wydaje, ze to ten czujnik. Sprawdzałem własnie tą brązową wtyczkę(jest złączona). Czy wymiana tego jest bardzo skomplikowana?
Ostatnio edytowane przez bubu321 ; 16-05-2010 o 19:06
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Dzięki bubu321.
Mam nadzieję, ze to własnie to a nie coś poważniejszego. Mój mechanik powinien się uporac z tym problemem w 30 min.
Pzdr
Oczywiście pamiętamy, że jest jeszcze pompa paliwa, która jeśli nie działa to też silnik nie odpali.
Jak jest cicho to po przekręceniu kluczyka usłyszysz jej buczenie z tyłu samochodu, które ustanie po kilku sekundach jeśli nie włączysz rozrusznika.
Jeśli buczenia nie będzie to pompa na pewno nie działa.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 16-05-2010 o 21:06
Dejwa, skąd Ty jesteś?![]()
u mnie przyczyną takich objawów okazał się spalony bezpiecznik.
heja,
Kolego jestem z Lublina czyli drugi koniec Polski.
Chyba jednak to będzie ta pompka, ponieważ po podłączeniu do kompa nie wykrywa zadnych błędów. Pompka nie odzywa się po przekręceniu kluczyka. Zobaczymy co magik powie. Ja już zgłupiałem z tym samochodem....