Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: 156

jarek156
    Gość

Domyślnie delikatny wyciek 156 1,9 jtd 16v mjet

witam dolaczylem zdjecie chodzi mi o te dwa przewody znajduja sie odok filtra oleju ostatnio zauwazylem ze nie jest such w miejscu z ktorego one wychodz wyczyscilem raz ale po 2tyg znowu delikatnie bylo widac ze cos wycieklo,nie zeby sie lalo.Jak czyscilem to jeden z nich sie wysowa do gory i z powrotem na dol,ten po prawej.Czy to jest cos powaznego co ewentualnie do wymiany,i co to jest to do czego wchodza te dwa przewody.dzieki
    Ostatnio edytowane przez jarek156 ; 17-05-2010 o 11:42 Powód: delikatny wyciek 156 1,9 jtd 16v mjet

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Wchodzą do odstojnika par oleju - to jest odpowietrzenie skrzyni korbowej i przestrzeni nad zaworami. Może słabo opaski trzymają albo guma nie jest już elastyczna
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

jarek156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Wchodzą do odstojnika par oleju - to jest odpowietrzenie skrzyni korbowej i przestrzeni nad zaworami. Może słabo opaski trzymają albo guma nie jest już elastyczna

to co proponujesz na poczatek opaski wymienic i mocno dokrecic,a jak to nie podziala to przewody gumowe.Tak przy okazji w zimie przy dlugiej zezdzie i wysokiej minusowej temp wyrzucilo mi olej wlasnie tam,tak mowil mechanik jak mi naprawial i szukal gdzie moglo go wyrzucic

Keeperek
    Gość

Domyślnie

Ja też z tym walczyłem.. wyczyściłem, dałem nowe opaski i niestety lekko przeciekają te rurki. Ale olałem to, bo to walka z wiatrakami. Pewnie po wymianie na nowe byłby jakiś czas spokój a potem znowu...Z resztą to raczej nie powód do zmartwień.. oleju nie ubywa..

Uprawnienia