Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: Koleś skrzywdził moją belle ;/

mihuvanstuff
    Gość

Domyślnie Koleś skrzywdził moją belle ;/

Panowie orientuje sie ktoś ile czeka się za wypłatą odszkodowania od hdi ??
    Koleś na parkingu tesco walnoł mi w błotnik pod szybą i tylne prawe drzwi szyba nad błotnikiem maczek uderzył dostawczym wiec nie jest cały podniecony lecz mam w gniot pod samą szybą. Ile mniej więcej będę czekał za odszkodowaniem?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar SzlendaX
    Mieszka w
    Kolno
    Auto
    156 Sport Wagon 1.9 JTD + Chip Madeno Citroen C5 X7 Tourer 2.0 16v

Domyślnie

mi kiedys na parkingu pod firma tyr przetracil moja. czekalem 30 dni na wyplate odszkodowania od momentu zgloszenia szkody w allianz. Jezeli sprawca byl wlasciciel dostawczaka to prawdopodobniej szybciej tobie wyplaca. a jesli niebyl to bedzisz czekal tak jak ja...

Użytkownik Ogier Avatar Bolec-scnm
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    156 2.4 jtd 136KM 1998r

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo to wszyscy ubezpieczyciele (no może po za PZU) zwlekają z wypłatą do końca ustalonego w ustawie okresu - 30 dni.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    alfa 156 1.9JTDm 140KM

Domyślnie

Ja miałem szkodę z AC i cała procedura z oględzinami i wyceną od momętu zgłoszenia szkody do wypłacenia pieniędzy na konto trwała jakieś 3 tygodnie

mihuvanstuff
    Gość

Domyślnie

czaje no szmaciarz cofając nie lookał do tyłu. Normalnie padaczki dostałem myślałem ze go skopie jak borą suke ale jakoś się powstrzymałem no nic to jutro zgłosze do ubezpieczalni bo dzisaj juz biura były nieczynne. ciekawe na ile mnie wycenią ??

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Żadnego klepania szpachlowania. Zażycz sobie wycenę z uwzględnionym błotnikiem, lakierowaniem, cieniowaniem sąsiednich elementów, polerkę całości, montażem demontażem np okładzin drzwi, demontażem szyby, lampy itp. Już zacznij pisać odmowę w sprawie zaniżonego kosztorysu. Oczywiście sprawdzenie geometrii (kąty kół tylnych), bo dostałeś w bok. Najlepiej wrzuć fotki auta i skan kosztorysu.
    Ostatnio edytowane przez twardy ; 19-05-2010 o 18:48

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

a ja z generali z oc sprawcy miałem ekspresowo
    poniedziałek - stłuczka
    środa - rzeczoznawca i oględziny
    piątek - wycena
    poniedziałek - przelew u mnie

więc nie piszcie ,że wszyscy zwlekają te 30dni

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW

Domyślnie

Z doświadczenia wiem że najlepiej oddać na naprawę bezgotówkową i wtedy zakład w którym robisz szarpie się z ubezpieczycielem o kasę i wymianę części na nowe (niestety często każą naprawiać coś czego się nie naprawia, szpachla itp. ). Fakt nic się nie zarobi ale będzie jak trzeba zrobione, a jak dobry zakład to i samochód zastępczy dadzą.

mihuvanstuff
    Gość

Domyślnie

kolego geometrii auta chyba nie będę musiał robić bo to nie było jakieś u8derzenie wielkie ja stałem a on cofał i można powiedzieć ze to wgniótł ale dla kosztorysu można wkręcać

---------- Post dodany o godzinie 21:52 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:25 ----------

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Żadnego klepania szpachlowania. Zażycz sobie wycenę z uwzględnionym błotnikiem, lakierowaniem, cieniowaniem sąsiednich elementów, polerkę całości, montażem demontażem np okładzin drzwi, demontażem szyby, lampy itp. Już zacznij pisać odmowę w sprawie zaniżonego kosztorysu. Oczywiście sprawdzenie geometrii (kąty kół tylnych), bo dostałeś w bok. Najlepiej wrzuć fotki auta i skan kosztorysu.
    kolego dasz mi przykład tego odwołania xD ?? prosze!!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9jtd 105KM 1998r

Domyślnie

jak wcześniej miałem Calibrę to gość stuknął w tylny błotnik tuż za drzwiami kierowcy. Jakież to było szczęście, że nie były to drzwi. Błotnik w samochodzie nie jest elementem wymiennym jak drzwi, które można odkręcić i przykręcić z powrotem. Błotnik to element konstrukcji samochodu, więc jak dobrze zagadasz możesz mieć z tego niezłą sumkę. Typ, który stuknąl w moją byłą, śliczną Caliberkę właśnie był ubezpieczony w HDI. Zagadałem i w przeciągu 10dni dostałem pieniądze. Wycenili mi moją na 5800zł. Ładnie zagadałem z gościem, że błotnik to element konstrukcji samochodu i że tego się tak łatwo nie wymienia i że oczywiście wszystko ma być zrobione w ASO, bo autko jest piękne utrzymane itp Noi wycena...naprawa w ASO 6tys zł, czyli szkoda całkowita za 2 cm wgięcia w karoserii hehe...wypłata 2600zł a blacharze za wyklepanie i malowanie wycenili mi 700zł