Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Temat: kobietka prosi o rade

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    No i to że jest ich mniej - dłuższe przełożenia to nie musi być źle, ja przyzwyczajony do stopniowego narastania coraz fajniejszego dźwięku w TwinSparku torchę zawiedziony byłem krótką 1-ką i 2-ką w manualnej 6cio biegowej skrzyni V6 - jakoś tak za szybko do 7tys dochodzi obrotomierz i nie ma czasu się nacieszyć tą zmianą brzmienia silnika od leniwego bulgotu do wrzasku
    To właśnie cała frajda jak tak szybko ten wrzask narasta, mnie to właśnie cieszy - 1 wrzask, 2 wrzask, 3-jka, gang 6-ciu garów i już 80km/h, czwóreczka i kulamy się dostojnie albo wrzeszczymy dalej i łykamy wszystko jak leci.
    I o to chodzi Szybko byś zapomniał o TS-ie.
    A najgorsze że jak się wsiąknie w V6 to pozamiatane, nawet turbo w 4 garach to nie to.
    One way ticket.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    A gdzie ty masz tam u siebie autostradę?
    Co do jazdy na autostradzie to ostatnia podróż Poznań do końca tej autostrady na wschód z prędkością 170- 200 wyszło mi Lpg 12.8 l
    Zgadzam się,że jazda na krótkich odcinkach jest okupiona większym spalaniem.A ile tego jest to kwestia indywidualna / nieszczęsna cegłówka/
    Mam tez w domu 2.0TS i niestety ta szelma pali więcej od v6.

a poczytaj wpierw ze zrozumieniem... realia jazdy sa w wiekszosci w trybie miejskim... ostatnio spotkalem goscia ktory stwierdzil ze 166 3.0 w miescie mu pali 12... ja kazde tankowanie mam pod korek wiec mam dokladny obraz spalania i minimum jakie udalo mi sie uzyskac to bylo 12 z hakiem przy naprawde spokojnej i oszczednej jezdzie , wiec nie cisnijcie Pani ze spali jej 8 litrow bo te 8 jej spali raz na 10 tankowan... w zimie przy mrozie na pelnym baku zrobilem 300km...

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    a poczytaj wpierw ze zrozumieniem...
    Przyganiał kocioł...a gdzie ja napisałem ,że w mieście pali 8l?
    Mam juz drugą v 6 i będe uparcie twierdził,że jest ekonomiczniejsza od TS
    A ilość spalania w mieście to jest sprawa mocno indywidualna.
    A jazda eco w tym silniku daje dużo mniejsze spalanie
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Przyganiał kocioł...a gdzie ja napisałem ,że w mieście pali 8l?
    Mam juz drugą v 6 i będe uparcie twierdził,że jest ekonomiczniejsza od TS
    A ilość spalania w mieście to jest sprawa mocno indywidualna.
    A jazda eco w tym silniku daje dużo mniejsze spalanie

Napisz ile to jest "duzo Mniej" bo jesli zejdziesz ponizej 12 litrow w miescie to chyba jak jezdzisz zmieniajac biegi przy 1500 obr i max 50km.h na 6 biegu... co jest praktycznie niedorzeczne... ten silnik jest tak skonstruowany ze zawsze bedzie palil okreslona ilosc paliwa... i chocbys mial 10 V-ek to mi nie wmowisz swojej teorii. Proponuje zerknac na ksiazkowe spalanie tego silnika i odniesc go do swojej teorii i do mojej ktora raczej jest realna...

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Ja nie zaprzeczam ,ze ci pali 12 , znam takich co w 15 mają problem.
    Co nie oznacza,że w trasie można do 8l zejść.
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

ja nie powiedzialem ze mi pali 12... tyle udalo mi sie osiagnac najmniej w miescie. A w trasie i moze owszem i zejdziesz do tych 8-8.5 ale tak jak pisalem wczesniej, "trasa" nie jedzie spod domu do pracy czy gdzies tam tylko w wiekszosci to miasto... i to sa realia

Użytkownik Rowerzysta Avatar A_S_K
    Mieszka w
    SO
    Auto
    156 JTD 20V

Domyślnie

Panowie, bez jaj. Nie ma się o co kłócić.
    Ja też mogę napisać, że moja pali 14/100, albo 3,6/100, albo 9/100 i za każdym razem będę twierdził,
    że to prawda i że do udowodnienia, i że tylko ja mam rację.
    Im większa pojemność tym większe spalanie, przynajniej teoretycznie i chyba każdy zdaje sobie z tego sprawę.
    A teoretycznie dlatego, że równocześnie wyższa pojemność to łatwiejsze przyspieszanie i łatwiej o "eco driving"

samul
    Gość

Domyślnie

dzieki wszystkim zamykam temat.pozdro milego dnia .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Autko bardzo ładnie się prezentuje z fotek - zasadnicze pytanie jak jest w realu...

Cena z poprzedniej aukcji 27.900 - nie wydaje mi się małą bo na Alfe jak wiadomo trzeb znaleźc konesera a na taki silnik z taką skrzynią biegów to jest jeszcze trudniej

Nowa cena - 24.900 http://moto.allegro.pl/item104849096..._giugiaro.html

Proponuje poczekać jeszcze trochę to będzie za 21.900 - takie są realia chce się sprzedać mało chodliwy samochód trzeba zejsc z ceny. Śmieszą mnie ludzie którzy krzyczą o 10 tyś więcej... jelnie w teraenia a wabik nędzny

P.S. Obserwuje sobie ja Alfe 156 1.9 JTD 2004 r. za 32.000 tyle kosztowała w tamtym roku, tyle kosztuje w tym u pewnie tyle będzie kosztowała za rok. Ale klient nie ugięty z ceny nie zejdzie... życzę mu powodzenia - wystawia, żeby sprzedać czy się pochwalić, haha latka lecą samochód traci na wartości a cena ta sama (dobrze, że nie rośnie)

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał SEBEK Zobacz post
    Autko bardzo ładnie się prezentuje z fotek - zasadnicze pytanie jak jest w realu...

Cena z poprzedniej aukcji 27.900 - nie wydaje mi się małą bo na Alfe jak wiadomo trzeb znaleźc konesera a na taki silnik z taką skrzynią biegów to jest jeszcze trudniej

Nowa cena - 24.900 http://moto.allegro.pl/item104849096..._giugiaro.html

Proponuje poczekać jeszcze trochę to będzie za 21.900 - takie są realia chce się sprzedać mało chodliwy samochód trzeba zejsc z ceny. Śmieszą mnie ludzie którzy krzyczą o 10 tyś więcej... jelnie w teraenia a wabik nędzny

P.S. Obserwuje sobie ja Alfe 156 1.9 JTD 2004 r. za 32.000 tyle kosztowała w tamtym roku, tyle kosztuje w tym u pewnie tyle będzie kosztowała za rok. Ale klient nie ugięty z ceny nie zejdzie... życzę mu powodzenia - wystawia, żeby sprzedać czy się pochwalić, haha latka lecą samochód traci na wartości a cena ta sama (dobrze, że nie rośnie)

nie kumam Cie... liczysz ze ktos Ci odda auto za poldarmo? jesli np. wsadzilbym w wozek duzo kasy to albo bym dal wysoka cene albo wogole nie sprzedawal.. a jak Ci nie pasuje to idz gdzie indziej a nie narzekaj ze drogo itd