Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Temat: kobietka prosi o rade

samul
    Gość

Domyślnie kobietka prosi o rade

Drodzy Alfocholicy, zbieram sie z poważnym zamiarem zakupu kolejnej alfy romeo i znalazłam na alegro taka, która w zasadzie spełnia moje oczekiwania pod względem zarówno wizualnym jak i praktycznych. I teraz mam pytanie. Jak sprawują sie skrzynie typu TIPTRONIC w alfach z silnikiem 2.5 V6 z roku 2004. Podaje link do aukcji. Dzieki za pomoc.

http://moto.allegro.pl/item990789104..._giugiaro.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

To nie ten dział. Od tego masz specjalny dział Porady przy zakupie.
    Takie skrzynie to świetny wynalazek - szczególnie dla kobiet. Ale musisz sie liczyć z tym, że jeśli coś z tą skrzynią zacznie się dziać niedobrego to naprawa może bardzo drogo kosztować.
    A ten przebieg to koniecznie trzeba sprawdzić w niezależnym ASO bo książka serwisowa może być spreparowana, co ostatnio jest dość częstą praktyką wśród handlujących sprowadzonymi samochodami.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156 SW 2,5 V6 2002

Domyślnie

Tak jak SG0240 mam wątpliwości co do przebiegu. Kierownica jest trochę poprzecierana w lewej dolnej części (taki biały matowy pasek wzdłuż szwu). Kolejna sprawa to taka, że w 156 nie montowali 12 poduszek powietrznych tylko 6 oraz nie ma w niej audio dolby surround. Cena też podejrzanie niska jak na auto w takim stanie.

tomcio83
    Gość

Domyślnie

jak dla mnie ta kierownica wyglada cacy stawiam na odbicie swiatla na tej kierownicy niz na przetarcie. tip tronica nigdy nie mialem wiec sie nie wypowiem. naj lepiej podjechac z kims znajomym albo poprosin nawet na forum czy ktos by nie zerknl okiem na ta alfe jesli sie za bardzo nie znasz. mozesz sama podjechac podskoczyc nia diagnostyke tylko naj lepiej nie na taka jaka gosc ci wskarze bo naj czesciej jest tak ze tam fachowiec to znajomy i bedzie wszystko jak naj naj naj. pozdrawiam i powodzenia

emiloss19
    Gość

Smile

Cytat Napisał gajowy Zobacz post
    Tak jak SG0240 mam wątpliwości co do przebiegu. Kierownica jest trochę poprzecierana w lewej dolnej części (taki biały matowy pasek wzdłuż szwu). Kolejna sprawa to taka, że w 156 nie montowali 12 poduszek powietrznych tylko 6 oraz nie ma w niej audio dolby surround. Cena też podejrzanie niska jak na auto w takim stanie.

ja w swojem licząc napis Airbag nam ich 12 . bardzo mi sie podoba z fotek ta funia , ten przebieg trzeba koniecznie sprawdzić . po co ci te 2.5 V6 kobitko ?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR 156 1,8 TS 2001; Croma 1,9 16V 2005

Domyślnie

Cytat Napisał emiloss19 Zobacz post
    ja w swojem licząc napis Airbag nam ich 12 . bardzo mi sie podoba z fotek ta funia , ten przebieg trzeba koniecznie sprawdzić . po co ci te 2.5 V6 kobitko ?

po to zeby objezdzala takich szarakow jak ja i Ty, pomachala lapka przez tylnia szybe i na koniec opisala to spotkanie w ktoryms z dzialow pt Widzany/Widziana.

a co do tematu to proponuje zwrocic uwage na tylna klape. chyba nie zgrywa sie idealnie z reszta i o ile mnie wzrok nie myli to na zdjeciu pokazujacym wnetrze bagaznika te 4 wkrety przy uszczelce na dole nie sa jednakowe - ale ze u mnie ze wzrokiem ostatnio coraz slabiej moge sie mylic.

jezeli cena zawiera wszystkie oplaty to lepiej spradzic to w jakims wydziale komunikacji bo Szwajcaria nie jest w UE (co prawda jakies umowy sa podpisane miedzy CH a UE ale juz nie pamietam teraz dokladnie o co w nich chodzilo) i moze sie okazac ze cos nie jest zaplacone i trzeba bedzie zalatwiac jakies papiery bo nie oszukujmy sie cena jest podejrzanie niska
    Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.

PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Wydaje mi się że miała przygodę przodem, trójkąty/miejsca na halogeny powinny być raczej czarne niż w kolor nadwozia, oczywiście mogła być to mała przygoda parkingowa.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Wojce
    Gość

Domyślnie

Może auto wiecej stało w serwisie jak jeździło automat jak sie zepsuje (odpukać ) to ciężko go naprawić i strasznie drogo to wyjdzie ,nie wiem jak tiptronic ,ale czytałem posty o zepsutym selespeed w alfie to masakra była , także mocno bym się nad takim czymś zastanawiał ,nie ma jak to manual ale z wyglądu kolorek piękny ,i chyba bezwypadkowy nie jest raczej, zmierzyć go czujnikiem lakieru bym radził ,bo kupić łatwo a potem mogą być problemy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156 SW 2,5 V6 2002

Domyślnie

Cytat Napisał emiloss19 Zobacz post
    W 156 montowali tylko sześć poduszek (2 czołowe, 2 kurtynowe i 2 boczne). To że masz 12 napisów nie znaczy, że masz 12 poduszek. Co do Twojego pytania to widać, że nigdy nie miałeś do czynienia z V-ką

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał gajowy Zobacz post
    kto ci tak powiedzial albo gdzie tak wyczytales ze nie montowali?