Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: [156]Jak Wam się widzi ta Alfa

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

panowie to chyba nie ten dzial?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    alfa 156 1.9JTDm 140KM

Domyślnie

Zegary białe to chyba włąsny dodatek lub dodatkowe wyposażenie ja mam JTD 140KM i mam zwykłe nie białem a co do kierunków to mnie już nic nie zaskoczy. Ostatnio wymieniałem filtr przeciwpyłkowy i gościu w sklepie powiedział mi żebym najpierw się upewnił jaki mam w aucie bo według katalogu są podwójne ale gościu powiedział że włosi tak składali samochody że niegdy niczego nie wiadomo. Ja sprawdzam i okazuje się że mam jeden filtr i jade z nim do sklepu a on wogóle nie pasuje rozmiarami do tego pojedynczego od modelu starszego a według nr nabitych na filtrze wychodziło że to oryginalny bo był z roku 2003 tak jak samochód więc wcale bym się nie zdziwił jak włosi na początku produkcji wkładali pomarańczowe. Szkoda bo niałe wyglądają lepiej ale cóż zrobić:/

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Cytat Napisał pawcio87ck Zobacz post
    Zegary białe to chyba włąsny dodatek lub dodatkowe wyposażenie ja mam JTD 140KM i mam zwykłe nie białem a co do kierunków to mnie już nic nie zaskoczy. Ostatnio wymieniałem filtr przeciwpyłkowy i gościu w sklepie powiedział mi żebym najpierw się upewnił jaki mam w aucie bo według katalogu są podwójne ale gościu powiedział że włosi tak składali samochody że niegdy niczego nie wiadomo. Ja sprawdzam i okazuje się że mam jeden filtr i jade z nim do sklepu a on wogóle nie pasuje rozmiarami do tego pojedynczego od modelu starszego a według nr nabitych na filtrze wychodziło że to oryginalny bo był z roku 2003 tak jak samochód więc wcale bym się nie zdziwił jak włosi na początku produkcji wkładali pomarańczowe. Szkoda bo niałe wyglądają lepiej ale cóż zrobić:/

zegary zaleza od wersji wyposazenia ja mam biale.
    Co do filtra to wszystko jest OK. Na 1 montaz szly filtry pojedyncze a do wymiany jest filtr z 2 czesci. Jest tak dlatego, ze jest tam otwor przez ktory nie wlozysz tak duzego filtra, dlatego jest rozdzielony na dwa. Skoro masz jeden tzn ze nie byl wymieniany od nowosci.
    To sie tyczy wersji po lifcie gdzie filtr jet wewnatrz auta. Przed liftem byl w podszybiu

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Temat powstał najpierw w regionalnym, potem tutaj. Przenoszę. Warna już w jednym dziale dostałeś, więc tutaj Cię oszczędzę.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Ogier Avatar Lukasz78
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    BMW 520d/177KM LCI 2008

Domyślnie

[QUOTE=SEBEK;330280]Panowie i Panie - od jakiegoś czasu obserwuje tą Alfe...

http://moto.allegro.pl/item104848683...imatronik.html

Z tego co pisałem z gościem i rozmawiałem przez telefon to cud miód :

Moje uwagi
    A) Alfa jest po FL ale po dzwonie z tyłu:podczas wymiany zastosowano klapę i zderzak z belli przed FL
    B) Alfa jest po lifcie wnętrza ale zaliczyła dzwona z przodu:wówczas "autor" wpadł na pomysł wymiany gratów żeby stworzyć sobie namiastkę FL-a (zderzak, pas przedni, maska, lampy, 2x błotniki).Jest to wersja bardziej prawdopodobna bo sierota nawet nie wymienił kierunków. W wersji DG kierunki są przezroczyste.A i kolor poduszki i kierownicy znacząco się od siebie różnią.Obstaje za wersją B - dzwon z przodu.

"Nie ma czegoś takiego jak dobrze i tanio" - jeśli coś takiego kupisz potem się sparzysz i automatycznie dołączasz do grona niezadowolonych z marki AR.Ja bym odradzał i szukał innego egzemplarza z prywatnych rączek.
    Ostatnio edytowane przez Lukasz78 ; 25-05-2010 o 11:39