Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Temat: potrzebna pomoc - opoznione obroty

kruszonn18
    Gość

Domyślnie

2 dni temu zmieniłem przepływomierz ale od alfy z silnikiem 1.6 myślę ze to nie przeszkadza jednak objawy nie do końca ustąpiły a pojawiły sie nowe
    auto na gazie spisuje się tak jak powinno tzn odzyskało moc ma ten jad co powinno mieć ,ale znowu na benzynie coś jest nie tak gdy jest zimny ciężko odpalic auto zaskakuje jednak po chwili lapie takie wolne obroty i gasnie trzeba z 4 razy próbować i później dobrze gazowac i trzymac ok 1500 obrotów zeby nie zgasło nawet przy ruszaniu . gdy juz przejedziemy kawałek auto troche lepiej chodzi ale jest zamulone a jak sie doda wiecej gazu cos strzela i zbiera się jak stara babka a nie piękna bella
    zauwazylem tez ze przy włączonej klimie i nawiewie dodatkowo jeszcze muli ;|
    jednak gdy przelacze na gaz jest calkiem inne auto i wszystko chodzi o niebo lepiej

---------- Post dodany o godzinie 22:04 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:04 ----------

pomożcie panowie;(

radiofm
    Gość

Domyślnie

witam
    rozumiem twój problem bo sam mam podobnie (jedynie nie mam gazu więc nie wiem jak by wtedy jeżdziła)

ja sprawdzałem 3 przepływki od mojego modelu i nie było żadnej poprawy.
    ciśnienie pompy paliwa ok.

może to wtryski ?.. nie wiem
    wlalem dwa razy pod rząd stp do czyszczenia wtrysków. nie czuje poprawy.
    ja mam tak "śmiesznie" przy odpalaniu. zakręce pierwszy raz - jakby odpalała na chwilke (sekunde) i gaśnie.
    następne kręcenie to około 10 sekund - i tak pod koniec zaczyna załapywać na poczatku nierówno pracuje - po jakiejś sekundzie -dwóch uruchamia się ssanie i łapie prawidłowe obroty.
    przy ruszaniu i dodawaniu gazu zamulona,
    jak juz jest rozgrzana odpala bez problemu - jedno przekręcenie - sekundka i zaskakuje. może także odrobine lepiej sie zbiera na ciepłym.
    wszystkie czujniki temperatury sprawdziłem - są ok.
    nie bardzo wiem co dalej.
    tak czy inaczej jak wyleczę ją dam znac