Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Temat: Kradną czy nie kradną AR ?

keV
    Gość

Thumbs down Kradną czy nie kradną AR ?

Witam. Z tego co słyszałem to nasza marka nie jest atrakcyjnym łupem dla złodziejaszków, ale dziś normalnie mnie zszokowało jak podchodząc do swojej 156 nie mogę włożyć kluczyka, wciskam go na siłę, a tu nagle pyk drzwi się otworzyły bez przekręcenia kluczykiem. Z zaciekawieniem przyglądam się rozdłubanemu śrubokrętem zamkowi i wkurwiam się coraz bardziej. Zaglądam do środka i nic nie zginęło, stacyjka też nie ruszana, myślę sobie dobrze że zostawiłem bolid na 20 min, a nie na dłużej. Tak więc ktoś dobierał się do mojej belli w biały dzień na parkingu, gdzie cały czas kręcą się ludzie. Dodam że radio, gps dosłownie wszystko było pochowane i bez dużej wartości, dlatego myślę że łupem miał być samochód co mnie przeraża. Jak zabezpieczyć swoją własność, mam odcięcie zapłonu własnego projektu ale to nie odstrasza, może jakiś tani alarm Miejsce tragedii to Wa-wa ul. Pasteura na parkingu przy drodze zaraz za wydziałem Uniwersytetu Warszawskiego. Nawet studenta chcą oskubać z ostatnich piórek, jeb... Polska rzeczywistość.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW

Domyślnie

Według mnie gówniarstwo i tyle. Po pierwsze złodzieje raczej nie kradną starych aut bo i po co (mówie o tych prawdziwych złodziejach a nie gówniarzach co po pijaku chce pokazać jaki on twardy). Po drugie prawdziwy złodziej to otworzył by drzwi sposobem a nie pchał śrubokręt a najprawdopodobniej to najpierw przeskanował by wszystkie częstotliwości od centralnego (domyślam się że nie jest to tak bardzo trudne ale czasochłonne). A po trzecie to jak obejść immobilaizer (nie mówiac już o blokadzie kierownicy) skoro otwiera się drzwi śrubokrętem. To jest oczywiście moja opinia i mogę się mylić ale jeśli to ja bym miał kraść auta to jakieś nowsze i nie śrubokrętem ... Szczyle i tyle.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Mi sie gnoje włamywali do 145. Chcieli na silę przelamać zamek, ale odpuścili. W efekcie zamek jest OK, troszkę tylko oprawka jest zniekształcona.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

był już temat o kradziezy, poszukaj.... były posty o różnych metodach i sposobach kradzieży też właśnie belli

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał keV Zobacz post
    Dodam że radio, gps dosłownie wszystko było pochowane i bez dużej wartości
    No to masz odpowiedź do czego się dobierali. Myślisz, że tego nie widac jak chowasz te całe elektroniczne ustrojstwo?
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

blaszczu
    Gość

Domyślnie

Mój ojciec niedawno miał identyczną sytuację jak Ty z tym, że obiektem miała być Laguna II PHII. Zamek wyrwany śrubokrętem, auto stało w centrum - nawet to nie odstraszyło złodzieja. Polska rzeczywistość - gdzie nie zostawisz auta, tam zapier...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto
    Miałem ze 40 różnych alf romeo.

Domyślnie

ja tam 166 nawet nie zawsze zamykam. Ze środka nie ma co ukraść a auto ukraść też nie jest łatwe bo imobiliser jest dosyć tam skomplikowany. Zresztą po co komu alfa TB których jest tak mało że nawet nie ma do nich części więc jak by nawet na części ją wystawił to prawdopodobnie bym ją znalazł.

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Faktem jest że AR na drogach jest mało i pewnie dlatego nie biorą się za te samochody poza tym ma opinie "właściciele spotykają się w warsztatach" co jest również jakimś tam minusem. Ogólnie rzecz biorąc ja tam jestem zadowolony że jednak włoszczyzna ma złą opinie bo to Alfa Romeo czyni w jakiś tam sposób wyjątkowym i wymagającym opieki ustrojstwem a nie typowym "dupowozem" że się tak wyrażę
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Wg moich informacji od znajomego z Policji to Alfy są daleko na końcu listy kradzieżowej. Jak ukradną to albo na części albo żeby pojeździć i zostawić.
    Zawodowcy kradną auta w kilka sekund, nie rozwalając nic, poza tym kradną marki które łatwo "opylić" a nie Alfe która niełatwo sprzedać nawet za psie pieniądze, bo ludzie jak na razie boją się tej marki z tego co widzę...i dobrze
    Ja w 166 mam 3 zabezpieczenia, w 145 mam dwa i wg mnie wystarczy na szczeniaków którzy kradną śrobokrętem...

Pzdr
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

W grudniu 2009 mojemu znajomemu ukradli 166 z pod Reala w biały dzień. To była jeszcze przed FL 3.0.

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"